Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce s-a întâmplat în Parcul Național Piatra Craiului cât a fost acolo Klaus Iohannis

Your browser doesn't support HTML5 video.

Miercuri, de Ziua Internațională a Biodiversității, președintele Klaus Iohannis a avut un program încărcat.  

A pedalat, aproape două ore, între Predeal și Zărnești, și a făcut o plimbare prin Parcul Național Piatra Craiului.

Convins de frumusețile naturale ale României, șeful statului este de acord că suprafața ariilor naturale strict protejate trebuie să crească, după cum ne-a cerut și Uniunea Europeană.

În ținută sport, președintele României a străbătut la pas Prăpăstiile Zărneștiului, împreună cu ministrul Mediului și cu cel al Educației. În tot acest timp, niciun turist nu a avut voie în zonă. Salvatorii montani le-au prezentat oficialilor un exercițiu de recuperare a unui alpinist rănit.

Klaus Iohannis s-a întâlnit apoi cu persoane care se ocupă cu administrarea ariilor protejate, cum este Parcul Național Piatra Craiului.

Citește și
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis, despre incidentul dintre Roman și Vîlceanu: ”Nu am crezut că o să văd vreodată asta în Parlamentul României”

La fel ca toate statele membre ale Uniunii Europene, România are ca obiectiv să mărească numărul și dimensiunea ariilor naturale protejate, până la 30% din suprafața țării. În plus, pe zece procente din teritoriu trebuie să fie instituit un regim strict de protecție. Deocamdată, țara noastră a atins jumătate din obiectiv.

Klaus Iohannis, președintele României: „Trebuie să existe arii cu protecție 100%. De exemplu, păduri virgine sau zone unde găsim diferite specii endemice, care există numai acolo”.

Gabriel Păun, fondator Agent Green: „România are o țintă clară, ca până la sfârșitul anului 2024 minim 75% din parcurile naționale să fie strict protejate din suprafața fiecăruia. Noi suntem acum într-un singur parc la această țintă, vorbim de Parcul Național Defileul Jiului, în rest sunt sub acest prag”.

Activiștii de mediu spun că este nevoie ca Parcurile Naționale să beneficieze de o finanțare suplimentară din partea statului, care să suplinească pierderea banilor din activități economice. Deocamdată au primit doar promisiuni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult