Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Justin Trudeau îi dă dreptate Gretei Thunberg: „Canada nu a făcut suficient pentru mediu”

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a declarat vineri că este „total de acord” cu activista de mediu suedeză Greta Thunberg, conform căreia Canada nu a luat suficiente măsuri pentru protejarea mediului.

 

„Sunt total de acord. Trebuie să facem mai mult”, a declarat Trudeau în urma unei întâlniri cu Greta Thunberg, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Exact asta vom face”, a promis Trudeau, declarându-se „foarte bucuros de tonul” şi „abordarea” pe care le adoptă Greta Thunberg, „pentru a ne determina să facem mai mult, inclusiv eu însumi”.

Greta Thunberg a devenit simbolul luptei împotriva lipsei de acţiune politică în faţă încălzirii climatice.

În timpul unui miting electoral la Montreal, Justin Trudeau s-a angajat că ţara sa va planta două miliarde de copaci în zece ani în cazul în care guvernul său va fi reales în urma legislativelor din 21 octombrie.

Citește și
Greta Thunberg
Reacția neașteptată a Gretei Thunberg, după ce a ironizat-o Donald Trump

Acest efort va avea un impact „tangibil” asupra emisiilor de gaze cu efect de seră în Canada, a spus Trudeau, fără a da cifre.

Greta Thunberg a insistat asupra faptului că nu vrea să „ia drept ţintă indivizi”, ci mai degrabă „să se concentreze pe o viziune de ansamblu, pentru că este mai uşor să critici o singură persoană”.

Candidatul şi-a multiplicat anunţurile asupra mediului de la începutul săptămânii.

Guvernul lui Justin Trudeau s-a angajat în cadrul Acordului de la Paris să reducă în proporţie de 30 la sută emisiile sale de gaze cu efect de seră până în 2030 în raport cu nivelul din 2005, însă reducerea totală nu a atins decât 2% în 2017, potrivit unui raport al Ministerului canadian al Mediului. Cu toate acestea, a asigurat Trudeau, Canada ar trebui să fie în măsură să atingă "trei sferturi" din obiectivul său în următorii patru ani, datorită măsurilor puse în aplicare. "Avem 11 ani pentru a atinge celelalte 25%", a spus el.

„Mulțumesc, Greta Thunberg, pentru că ești o sursă de inspirație pentru copiii noștri, pentru că ne împingi să facem mai mult și pentru că ai creat o mișcare ce face toate acestea posibile”, a declarat Justin Trudeau într-o postare pe Twitter, alături de o poză cu el și Greta Thunberg.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult