Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Istoria prinde viață prin realitatea virtuală, la Iași. Tăierea capetelor boierilor, scenă reconstruită cu AI

Your browser doesn't support HTML5 video.

Istoria prinde viață în aceste zile, la Iași, cu ajutorul realității virtuale. O asociație îi poartă pe pasionați prin cinci episoade din trecutul orașului, în fosta Curte Domnească a capitalei Moldovei.

Tehnologia realității virtuale ne poarte purta, ca prin magie, înapoi în timp. La Iași, de exemplu, putem asista, în aceste zile, la momente precum alegerea lui Alexandru Ioan Cuza, tăierea capetelor boierilor din timpul lui Alexandru Lăpușneanu, sau incendiul de la palat.

Proiectul ”Turism cultural în epoca digitală” e dezvoltat de asociația Iași Travel - o echipă de voluntari care promovează Iașiul ca destinație turistică.

Cosmin Ceuca, manager proiect: „Anul acesta am făcut un pas în lumea virtuală și am reconstituit cinci scene istorice pe care le-am transpus în realitatea virtuală cu ajutorul ochelarilor.”

Cei prezenți au fost captivați de experiență.

Citește și
Realitatea virtuală și realitatea augmentată, la clasele primare. Cum funcționează fișele de activități moderne, pentru copii
Realitatea virtuală și realitatea augmentată, la clasele primare. Cum funcționează fișele de activități moderne, pentru copii

Băiat: „M-a dus cu imaginația chiar în acea vreme, parcă m-am simțit ca și cum aș fi în momentul respectiv.”

Fată: „Este pentru dată când am parte de o experiență VR. Am văzut o scenă cu Alexandru Lăpușneanu, cu decapitări. E o chestie interesantă, chiar sunt momente în care chiar îți dă senzația de spațiu.”

„Ținând cont că tehnologii precum IA au intrat intens în largă utilizare, includerea lor în procesul educațional este nu numai necesar, dar chiar foarte util”, spune o altă spectatoare.

Călătoria virtuală prin istorie se poate face la Palatul Culturii din Iași, până în 15 noiembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult