Întârzieri de sute de minute a trenurilor în Gara de Nord. Oamenii au așteptat în frig mai bine de 5 ore
A fost nebunie vineri pe calea ferată, dar și în Gara de Nord din Bucureşti. Sute de oameni au așteptat în frig mai bine de 5 ore să urce într-un tren și să ajungă acasă la familii.
Mai multe trenuri au avut întârzieri de sute de minute după ce o locomotivă care mergea pe ruta Roșiori Nord – București a deraiat într-o stație din Teleoman. Pe de altă parte, mai toate garniturile au fost pline până la refuz deşi a fost suplimentat, numărul de vagoane.
Problemele cele mai mari au fost pe linia București – Craiova. Trenurile care urmau să ajungă și să plece din stație au avut întârzieri de peste 300 de minute.
Femeie: ”Ne-a băgat în tren să mai stăm la căldură că era foarte frig și stăm, cred că avem mai bine de oră de când stăm în tren”.
Bărbat: ”Nu ni s-a spus nimic. Aşteptăm. Prima oară o sută de minute , 150, 200, apoi 230 , acum o întârziere necunoscută”.
Cu geamantanele și valizele înghesuite pe culoar, unii au adormit, în timp ce alții și-au făcut prieteni noi. Este și cazul acestor doamne, obișnuite cu întârzierile de pe calea ferată.
Între timp și căldura din tren s-a oprit.
Studentă: ”Probabil nu mai ajung astăzi, așa că merg cu autobuzul. Am renunțat. De cinci ore sunt în gară și m-am gândit că este destul”.
Bărbați: ”De la ora 7 suntem aici în gară, nu ne spune nimeni nimic. Ne-a băgat în tren de bine de rău, dar așteptăm de trei ore – În tren nu mai e căldură- a fost, dar acum s-a oprit„.
Venim de la serviciu, de la ture de noapte, venim ca orice cetățean, muncim că salariul minim pe economie.
Problemele au început dimineață, după ce locomotiva unui tren care circulă pe traseul Roșiori Nord – București Basarab a deraiat la ieșirea din stația Zăvestreni, iar traficul a fost oprit. În total, nouă trenuri au staţionat în gările adiacente.
Într-un comunicat de presă, reprezentanții CFR au anunțat că circulația a fost reluată în jurul orei 12:00, după ce a fost ridicată locomotiva și refăcută linia. Problemele nu s-au oprit însă, nici când trenurile s-au pus în mișcare.
Dacă v-aţi propus o călătorie cu trenul, pe lângă întârzieri, luați în calcul și aglomerația specifică acestei perioadei, când cererea este mai mare cu 25% - 30%, față de un sfârșit de săptămână obișnuit.
Studentă: ”Plecăm la tară la bunici.Ținând cont că suntem mulți pe peron probabil o să mai dureze puţin”.
Biletele pe cele mai solicitate rute s-au epuizat, iar cei de la CFR au anunțat suplimentări de trenuri spre Valea Prahovei și orașele mari.