Modifica setarile cookie
Toate categoriile

În numai o jumătate de oră, o furtună a făcut prăpăd într-o comună din Neamţ

Your browser doesn't support HTML5 video.

În numai o jumătate de oră o furtună a făcut prăpăd într-o comună din Neamţ. Mai mulţi brazi au căzut peste o casă în care se aflau printre alții o bătrânică și strănepoții săi.

Iar apele umflate ale pârâului din apropiere au rupt drumul izolând astfel gospodăria.

Proprietara locuinței distruse de brazi se pregătea să iasă din casă cu cei trei strănepoți - până în zece ani fiecare. În curte, trebăluiau alţi doi vârstnici, rude ale femeii. Ginerele povestește că au avut noroc.

Paul Crâşmariu: ”Îmbraca copiii să îi scoată afară. În momentul ăla a căzut primul copac în faţa casei. După aia, când a ieşit, noroc că nu a trecut de tocul uşii că îi venea asta în cap cu tot cu copii s-a dat înapoi. Copiii s-au apucat de plâns”.

Și pârul de lângă casa s-a umflat, în urma ploilor. Oamenii au apelat la pompieri pentru a o recupera pe bătrână.

Citește și
euro
CE intervine pentru redresarea piețelor de capital, în contextul crizei provocate de pandemie

Bianca Crâşmariu: ”Copiii i-am dus prin pădure prin spate dar pe bunica nu puteam şi singura soluţie au fost ei că era apa foarte mare şi drumul rupt”.

Este pentru a doua oară, în ultima lună, când comuna Alexandru Cel Bun din Neamţ este lovită de furtună.

Martor: ”Asta poate are 100 de ani copacul. Asta a fost treaba de o jumătate de oră. A luat un copac mic de aici şi l-a aruncat până în gardul ăla mai departe”.

Martor: ”Cat a plouat? Cam o jumate de ora, dar a fost şi vânt. Copacul e destul de gros, cum de l-a dat jos? Uitaţi ce rădăcini are mai mult la suprafaţă. Mai e o casă mai sus şi o ţeavă de apă a venit un copac şi a rupt-o”.

Ion Rotaru – primar: ”Foarte multe pagube. Nu au fost niciodată de 70 de ani de când sunt eu aici nu am avut un asemenea debit de apă pe acest pârâu”. Cei care locuiau în casa distrusă au dormit peste noapte la rude. Situaţia lor este dificilă, așa că oamenii au cerut sprijinul autorităţilor pentru refacerea gospodăriei.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult