Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fetița care s-a opărit cu ciorbă, în stare critică. Are arsuri de gradul 2 pe 40 la sută din corp

Your browser doesn't support HTML5 video.

O fetiță și un băiețel, care n-au împlinit încă doi ani, au fost victimele unui accident înfiorător.

Au tras de pe foc oala cu ciorbă într-un moment de neatenție al mamelor, vecine, și s-au opărit. Cea mică are arsuri de gradul 2 pe 40 la sută din corp, după ce inițial s-a estimat o suprafață de 90% și este internată în stare grava la Spitalul „Sfânta Maria” din Iași.

Fetița de un un și nouă luni și băiețelul, cu o lună mai mic, sunt vecini și se aflau împreună cu mamele lor, care găteau împreună. Într-un moment de neatenție, cei mici au tras oala cu ciorbă de pe foc și s-au opărit. Când au văzut în ce stare gravă este copila, medicii de la Huși au cerut ajutor colegilor din țară.

Bogdan Popa, medic Spitalul Huși: „În urma evaluării, s-a constatat că fetița a suferit arsuri de gradele 2-3 pe 90/100, băiețelul pe 5-6%. Au fost contactați colegii de la Alexandrescu din Capitală, în vederea transferului către dumnealor, însă din lipsa de locuri s-a decis dirijarea către Spitalul de Copii din Iași."

În cele din urmă, s-a găsit un loc la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București, însă din cauza condițiilor meteo, avionul SMURD, care trebuia să preia copila, nu a putut decola.

Citește și
Tânără arsă pe jumătate din corp trimisă acasă de medici să se trateze cu cremă de gălbenele
Tânără arsă pe jumătate din corp trimisă acasă de medici să se trateze cu cremă de gălbenele

Dan Ungureanu, purtător de cuvânt SAJ Vaslui: „În urma colaborării dintre amubulanță și SMURD, fetița a fost transferată la Iași cu elicopterul, unde a fost predată la Spitalul „Sfânta Maria”, iar băiatul a fost transferat cu ambulanța B2 din Huși, cu asistent medical."

După sesizarea medicilor, poliția a început o anchetă în acest caz.

Bogdan Gheorghiță, purtător de cuvânt IPJ Vaslui: „Polițiștii hușeni efectuează cercetări. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală petru vătămare corporală din culpă."

Din cauza arsurilor pe o suprafață mare din corp, următoarele ore, timp în care va fi sub supravegherea medicilor, sunt critice pentru situația fetiței.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult