Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Explicația groaznicului accident din Andronache, în care au murit două fete. Ce ar fi greşit şoferiţa

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere în cartierul Andronache arată că am fi putut asista la una dintre cele mai mari tragedii rutiere, petrecute în ultimii ani, în țara noastră.

 

Șoferița învinuită de moartea a două fete le-a spus polițiștilor că a confundat frâna cu accelerația. În înregistrare vedem cum vine cu viteză spre un grup în care se află mai mulți copii și adulți. Dacă va fi găsită vinovată, suspecta riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la zece ani.

Străzile din zonă sunt înguste, iar pentru a face stânga sau dreapta, în locul unde s-a produs accidentul, trebuie categoric să oprești. Virajul are 90 de grade, vizibilitatea laterală aproape inexistentă iar în față... sunt case. Și de aceea, poate, sunt șocante scenele surprinse de camera de supraveghere.

În zonă se aflau mai mulți copii și adulți. Cu doar câteva momente înaintea accidentului, chiar acolo parcase o altă maşină, din care au coborât trei tineri. Doar providența a făcut ca numărul victimelor să nu fie mai mare. În doar o fracţiune de secundă, fetiţa de 6 ani şi tânăra de 21, care stătea pe bordură, au fost strivite de vehiculul scăpat de sub control. Și care a mai retezat și un stâlp.

Citește și
Un bebeluș de șase luni a murit într-un cumplit accident rutier
Un bebeluș de șase luni a murit într-un cumplit accident rutier

Martorii oculari susţin că maşina condusă de şoferiţă venea de pe Strada Fructelor, iar când a ajuns la intersecţia cu Strada Menţiunii, nu a încetinit, nu a virat nici drepta, nici stânga; şi-a continuat drumul lovind stâlpul şi surprinzând cele două victime. Explicaţia dată de femeie e legată de o posibilă confuzie între frână şi accelerație.

Au urmat minute-n șir de haos. Imediat după impact, se văd copiii fugind în toate direcțiile. Inclusiv o mogâldeață, care nu pare să aibă mai mult de doi ani, pe trotinetă. Îngroziți de scena la care doar ce au asistat, martorii au răbufnit. Unul dintre tineri s-a năpustit asupra maşinii și l-a luat la pumni pe soțul șoferiței, care tocmai ce coborâse.

De același tratament, a avut parte şi femeia, asaltată de alți indivizi. În scurt timp, strada s-a umplut de rudele și vecinii fetelor. Disperați, oamenii au încercat inclusiv să ridice vehiculul sub care zăceau victimele.

Jandarmii au patrulat în cartier ca să preintâmpine o revoltă

Puțin a lipsit ca o tragedie, provocată - bănuiesc anchetatorii - de lipsa de experienţă a şoferiţei, să fie urmată de alta, pornită din dorința de răzbunare. Este şi motivul pentru care cartierul Andronache a fost împânzit și de jandarmi, nu doar de cei care investighează accidentul.

Și care încearcă să înțeleagă ce s-ar fi putut întâmpla, pentru ca șoferița să comită eroarea pe care o invocă. Mașina este ceea popular numim SUV mic, cu transmisie automată. Are, așadar, două pedale - frână și accelerație, prima dintre ele - mai lată - apăsate, în mod normal, doar cu piciorul drept.

Inspector Claudiu Costea, Brigada Poliției Rutiere: „Ar fi pierdut controlul direcţiei de mers şi ar fi intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat, iar din impact a lovit doi pietoni care se aflau în proximitate.”

Șoferiței i s-au recoltat și probe de sânge, pentru a vedea dacă băuse. După ce a primit îngrijiri medicale la Spitalul Sfântul Pantelimon, a fost dusă la Brigada Rutieră pentru declaraţii. Este învinuită de ucidere din culpă, iar pedeapsa pe care ar putea să o primească, dacă este găsită vinovată, este de până la 10 ani de închisoare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult