Modifica setarile cookie
Toate categoriile

După alcooltest, scăpa doar cu amendă. A cerut să-i fie luate probe biologice, iar ce a urmat e incredibil

Un șofer din județul Arad a fost prins cu o alcoolemie pentru care scăpa doar cu o amendă, dar a cerut să i se probe biologice, care au arătat o valoare de trei ori mai mare, astfel încât în urmă s-a ales cu dosar penal.

 

Șoferul care a fost depistat în trafic cu alcoolemie la o valoare de contravenţie a cerut să îi fie recoltate probe biologice, care au confirmat însă o alcoolemie de aproape trei ori mai mare, ceea ce încadrează fapta la infracţiuni, astfel că s-a ales cu dosar penal.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga, a declarat, luni, că bărbatul, în vârstă de 52 de ani, a fost oprit de un echipaj rutier în zona localităţii Peregu Mare, în timp ce conducea o autoutilitară ”fiind sub influenţa alcoolului”.

 

Citește și
Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară
Răsturnare de situație în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară. Ce alcoolemie avea artista în sânge
Dacă nu cerea, nu i se luau probe

 

”În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,38 mg/l, alcool pur în aerul expirat, valoare care situează abaterea în zona contravenţională. Bărbatul a solicitat recoltarea de probe biologice, care au confirmat prezenţa alcoolului în sânge, în concentraţie de 0.92, respectiv 0.74 g./l. alcool pur în sânge”, a precizat sursa citată.

Conform procedurilor, şoferului nu i-ar fi fost recoltate probe biologice la valoarea sub 0,4 mg/l descoperită cu alcooltestul, decât dacă a fi fost implicat într-un incident rutier.

În urma cererii sale de a fi testat şi prin probe de sânge, noua valoare descoperită i-a determinat pe poliţişti să îl cerceteze penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult