Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi tineri din Dolj au fost răniți grav într-o explozie. Încercau să facă un „cocktail Molotov”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident cu multe semne de întrebare într-o localitate din Dolj. Doi veri au fost răniți într-o explozie, provocată în timp ce manevrau niște petarde.

Potrivit unor surse, cei doi ar fi încercat, de fapt, să facă o bombă artizanală, care ar fi urmat să fie plasată în casa unui apropiat, în semn de răzbunare. Ambii au ajuns la spital, pentru cel mai tânăr dintre ei fiind chemat elicopterul.

Incidentul a avut loc aseară, în comuna Călărași, din județul Dolj. Din anexa unei case s-a auzit o explozie, iar autoritățile au fost imediat alertate. Echipajele au găsit un bărbat de 37 de ani și un adolescent de 15, care aveau arsuri pe corp.

Pentru cel din urmă, a fost chemat elicopterul Smurd, care l-a dus la un spital din București. Bărbatul a fost internat la Craiova.

Andra Prejbeanu, Referent relații cu publicul: ”Pacientul a ajuns ieri cu multiple plăgi la piciorul stâng ,este în afara oricărui pericol ,însă mai necesită câteva zile de spitalizare”.

Citește și
coronavirus
Studiu: Cât timp sunt imuni la coronavirusuri cei care au fost infectați

Răduț Lache, Viceprimar Călăraşi: ”Am fost anunțat de poliția locală, am ajuns la om acasă, acolo era poliția nu mi s a dat voie. Din auzite că ar fi fost petarde dar cine poate știi, a fost o explozie puternică s-a auzit, dar nu ardea nimic".

În localitate, oamenii vorbesc pe la colțuri despre faptul că cei doi ar fi pregătit de fapt un cocktail molotov. Ținta ar fi fost fostul socru al bărbatului de 37 de ani, cu care acesta ar avea o relație mai tensionată.

Localnic: ”A fost la pușcărie, probleme cu fetițe, a bătut și un polițist a avut probleme mari. Sunt periculoși, au aruncat benzină, au aruncat 5 litri de benzină în postu de poliție la Călărași și a zis că dacă nu le dau drumul aruncă bomba”.

Această varianta nu a fost deocamdată confirmată oficial. Cert este că bărbatul a mai dat socoteală în fața legii pentru furt, loviri, droguri și proxenetism. Acum patru ani a fost ridicat chiar de pe aeroportul din Craiova, pentru substanțele stupefiante pe care le audsese din Spania.

Cosmin Grădinaru-purtător de cuvânt IPJ Dolj: "Polițiști au ridicat de la fața locului un număr de 6 articole pirotehnice din categoria petardelor. În cauză fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă".

Ancheta în acest caz este preluată deocamdată de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Dolj.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult