Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi polițiști care dirijau traficul în Galați, loviți în plin de o șoferiță. Cum a fost posibil

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi tineri polițiști din Galați au ajus la spital, marți dimineață. O șoferiță de 53 de ani a dat cu mașina peste ei.

 

Agenții au 21 de ani și dirijau traficul la ieșirea din oraș - în carosabil apăruse o groapă foarte periculoasă. Chiar dacă aveau semnalele luminoase pornite și marcaseră zona, conducătoarea auto i-a luat pe capotă.

Accidentul s-a produs de dimineață, în jurul orei 6 și jumătate - nu era, așadar, complet luminat afară.

Cei doi polițiști fuseseră trimiși să dirijeze traficul la intrare în Galați, într-o zonă cu bandă dublă continuă, în curbă, cu vizibilitate redusă, pentru că în asfalt apăruse această groapă.

Femeia de la volan nu i-a observat și i-a lovit în plin. Agenții au fost preluați de medicii de la Ambulanță.

Citește și
Politie
Ce s-a descoperit despre bărbatul care l-a înjunghiat pe polițistul din Eforie. Are mai multe dosare penale în străinătate

Dr. Mihai Polinschi, Serviciul de Ambulanță Galați: "Unul din bărbați, din agenții de poliție, a suferit o contuzie de șold drept, destul de puternică, și alte leziuni minime, un policontuzionat, iar celălalt acuză dureri la nivelul genunchiului”. Polițiștii au fost transportați la Spitalul de Urgență, unde, în urma investigațiilor amănunțite, au fost identificate leziuni foarte grave.

Dr. Angel Trifan, coordonator UPU-SMURD Galați: "Unul din cei doi are o fractură la cap, fără deplasare de os temporal și cu o minimă acumulare de sânge pe dedesubt, iar celălalt are o contuzie de genunchi stâng. Suspicionăm și o ruptură de ligament la acel nivel”.

 

Purtau veste reflectorizante ca din supermarket

 

Sindicaliștii din poliție spun că nu e de mirare că tinerii agenți nu au fost observați. Purtau veste reflectorizante care se găsesc la orice supermarket.

Ciprian Bujor, președinte Sindicatul Polițiștilor "Diamantul", Galați: "Un coleg pus în filtru rutier, cum erau și colegii de la Secția 3, ar trebui să fie dotați cu asemenea geci. Nu costă o avere, în jur de 300 de lei de om. Și cu așa au fost dotați colegii, de fapt toată Ordine Publică, dotați cu aceste maieuri, care le găsiți în marketuri, fără element reflectorizant pe brat, fără elemente reflectorizante pe lateral”.

Comisar-șef Gabriela Costin, IPJ Galați: ”Polițiștii au semnalizat groapa respectivă prin montarea a două panouri reflectorizante și prin amplasarea autospecialei cu rampa pornită în fața acesteia. În acest context, conducătoarea auto i-a surprins și accidentat pe colegii mei, care dirijau circulația pe axul drumului”.

Petrică Pațilea, Primăria Galați: "Este vorba despre o surpare care s-a produs în timpul nopții. Zona a fost securizată și semnalizată corespunzător și urmează să se facă în cel mai scurt timp posibil o expertiză geotehnică”.

Pe numele femeii a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Ambii polițiști au rămas internați în spital, unul la secția de neurochirurgie, iar celalalt la ortopedie.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult