Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi notari publici, reținuți pentru falsuri cu imobile de valoare. Cum funcționa rețeaua

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi notari publici din București au fost reținuți de procurorii DNA într-un dosar cu certificate false de moștenitor.

Notarii creaseră un mecanism prin care imobile de valoare, dar părăsite sau fără moștenitori, erau atribuite unor persoane, contra unor sume importante de bani.

Doi notari publici din Bucureşti şi alte cinci persoane au fost reţinuţi de procurorii DNA într-un dosar care vizează eliberarea nelegală de documente care atestau proprietatea asupra unor imobile Unul dintre notari ar fi eliberat în fals 19 certificate de moştenitor, se arată într-un comunicat DNA, preluat de Agerpres.

Potrivit DNA, acest dosar vizează eliberarea nelegală, de către unele cabinete notariale, în perioada 2019-2022, contra unor sume de bani, a unor certificate de moştenitor, precum şi a altor acte care atestau în fals dreptul de proprietate asupra unor imobile aflate în municipiul Bucureşti, imobile nerevendicate ori care au aparţinut unor persoane fără moştenitori. După obţinerea documentelor respective, imobilele erau vândute la preţul pieţei.

Procurorii au reținut notarii Lidia Simona Seceleanu și Eugenia Cuțaru, pentru mai multe infracțiuni de fals, uz de fals și abuz în serviciu.

Citește și
Urmașii cadrelor medicale decedate din cauza Covid-19 primesc pensie de urmaș
Proiect: urmașii cadrelor medicale decedate din cauza Covid-19 primesc pensie de urmaș. Cine va mai încasa bani de la stat

„Concret, în contextul menţionat mai sus, inculpata Lidia-Simona Seceleanu, în calitate de notar public, la instigarea şi cu complicitatea unor alte persoane (printre care şi cele reţinute în prezenta cauză - două fiind angajate la cabinetul notarului public Lidia-Simona Seceleanu) ar fi eliberat în mod nelegal peste 19 certificate de moştenitor care atestau în fals faptul că beneficiarii acestora erau singurii moştenitori ai unor imobile, precum şi alte documente (contracte de cesiune, contracte de vânzare cumpărare) prin care, în mod nelegal, li s-ar fi permis unor persoane să achiziţioneze terenuri, să înstrăineze părţi sociale pe care le deţineau în cadrul diverselor societăţi comerciale, etc. În două dintre cazuri, inculpata Lidia-Simona Seceleanu ar fi primit de la o persoană, prin intermediar, suma de 2.000 euro pentru a elibera două astfel de certificate de moştenitor ce vizau două apartamente din Bucureşti”, a transmis, miercuri, DNA, într-un comunicat de presă.

Miercuri, Curtea de Apel Bucureşti urmează să decidă privind arestarea preventivă pentru 30 de zile a opt inculpaţi (cei şapte menţionaţi şi un altul care se sustrage cercetărilor).

Lidia Seceleanu a mai fost trimisă în judecată în alt dosar, pentru evaziune fiscală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult