Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi copii din Dolj s-au înecat într-un heleșteu după ce au încercat să recupereze o minge

Your browser doesn't support HTML5 video.

Final cumplit pentru doi copii de 9 și 11 ani din Dolj. S-au jucat cu mingea și au scăpat-o într-un heleșteu. Încercarea de a o recupera s-a sfârșit tragic.

Au dispărut amândoi sub apă. Sora unuia dintre ei a fugit după ajutoare. Era însă mult prea târziu.

Alin şi Nicolas erau vecini și prieteni. Obişnuiau să se joace adesea împreună. Au ieşit iniţial în faţa porţii, apoi s-au îndepărtat, spre heleşteu. Cu ei se afla şi sora lui Alin, în vârstă de 6 ani. Sub ochii ei, de altfel, cei doi băieţi au căzut în apa adâncă şi rece, încercând să îşi recupereze mingea. Copila a fugit spre casă.

Ioan Nița, tatal lui Alin: "M-am pomenit cu fata care zice tati, tati hai după Alin că a căzut într-o fântână când am ajuns era într-un heleşteu din ăla mic şi atâta ştiu. Eu l-am scos, l-am luat şi am început să ţip a sunat lumea la salvare”.

Echipajele de salvare chemate la faţa locului i-au resuscitat pe copii zeci de minute. Au apucat să îi ducă și la spital, însă acolo s-au stins, în scurt timp.

Citește și
coronavirus
ECDC cere restricții mai dure în Europa, din cauza noilor tulpini mai contagioase de COVID

Mihaela Sadoveanu-purtător de cuvânt IPJ Dolj: ”La faţa locului s-au deplasat poliţişti care împreună cu părinţii minorilor au identificat şi scos dintr-un heleşteu ce aparţine unui tânăr de 23 ani din Filiaşi, minorii de 9 şi 11 ani din localitate”.

Heleşteul este amplasat în extravilanul comunei Răcari de Sus pe o proprietate privată şi este prevăzut cu indicatoare de avertizare.

Nicolas, băiatul de 11 ani, era singurul sprijin al mamei, după ce tatăl s-a prăpădit. Alin, în schimb, îşi pierduse mama. Dispariţia lor prematură este anchetată acum de poliţişti, care au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult