Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Disperare și lipsă de soluții în Dâmbovița, după ce un bărbat a adunat în curte zeci de câini. "Mi-au rupt pantalonii"

Your browser doesn't support HTML5 video.

Reclamat de vecini, un bărbat din Titu, județul Dâmbovița, trebuie să găsească o soluție pentgru zeci de câini pe care i-a adunat în curte de-a lungul timpului.

Cei care s-au plâns de zgomot și de miros susțin că unele animale ar fi reușit să sară gardul si chiar ar fi mușcat trecătorii. Omul a fost amendat, mai ales că nu și-a sterilizat câinii. Chiar dacă acum ar vrea să-i ducă într-un adăpost, nu are unde, recunoaște Primăria.

Vecinii au numărat circa 60 de câini în curtea omului, aflată în zona centrala a orașului. Proprietarul spune că are doar 30. Chiar și așa, unii dintre ei sar gardul și atacă. Gherghina Gheorghe, vecină: "Și acuma am semn când m-a mușcat câinele".

Reporter: "Câinele de aici?".

Gherghina Gheorghe, vecină: "Da, câinele de aici. Păi, e posibil așa ceva? În ce țară trăim?". Ionelia Grama poștăriță: "Mi-au rupt pantalonii. Erau patru câini. Dacă nu ieșea paznicul, că m-a auzit țipând, mă mușcau". Gabriel Ciumuca, localnic: "M-a sunat copilul de mai multe ori. Era strada plină de cîini. A trebuit să fug de la serviciu că să vin să îl duc acasă".

Citește și
copil muscat caini
Băiatul de 10 ani din Botoșani a fost atacat de câini chiar în fața mamei sale. „Am strigat: Gabi, nu fugi și el fugea”

Cei care locuiesc în zonă spun că sunt de-a dreptul terorizați de patrupede. Marius Gheorghe, vecin: "Peste 60, plus cei mici, că fată cățelele în continuare. Nu stau să îi numar în fiecare săptămână, că nu se mai poate". Marin Lucia, vecină: "Noaptea nu putem să dormim, vă dați seama că se încaieră, că urlă toți. La 50 de câini, câți are...".

Condiția pusă de proprietarul câinilor pentru a renunța la animale

Proprietarul câinilor locuiește în altă parte și vine zilnic să le dea apă și mâncare. Recunoaște că doar o parte dintre ei sunt sterilizați.

A fost amendat cu mii de lei și obligat să-i mute în altă parte. A și făcut-o, dar pentru scurt timp. Mihai Tudor, proprietarul câinilor: "Eu sunt deschis să îi dau, nu se pune problema. Dacă cineva vine cu soluți, dar nu să îi arunce pe stradă și să îi omoare la 7 zile".

Poliția l-a amendat pe bărbat de mai multe ori, însă nu a rezolvat problema. Ana Maria Liță, purtătorul de cuvânt al IJP Dâmbovița: "Cele șase sancțiuni contravenționale au o valoare de 9.000 de lei".

Primăria admite că nu are unde să ducă animalele. Toate adaposturile de câini din județul Dambovița sunt aglomerate.

Gabriela Chițu, viceprimarul din Titu: "Recunoaștem că este un real pericol, dar, din nefericire, și o spun oarecum cu dezamăgire, încercăm să găsim soluții".

Autoritățile caută acum ajutor în alte părți ale țării.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult