Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperiri șocante făcute de Protecția Consumatorilor, în Giurgiu. Jumătate dintre operatorii controlați au fost închiși

Aproximativ jumătate din operatorii economici verificați de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor în Giurgiu au avut activitatea oprită temporar în urma controalelor ANPC.

Comisarii de la Protecția Consumatorilor au aplicat amenzi de peste 1,5 milioane de lei în ultima săptămână în județul Giurgiu, în urma verificării unor operatori economici care activează în comerţ, producţie şi comercializare de pâine, produse de panificaţie şi simigerie, precum şi în alimentaţie publică.

Ce pedepse a aplicat ANPC în Giurgiu

Autoritățile au controlat 89 de operatori economici și, din cauza neregulilor constate între 22 și 26 august, au aplicat 150 de amenzi contravenționale și au oprit definitiv comercializarea unor produse în valoare de peste 190.000 de lei, potrivit Agerpres.

Totodată, ANPC a oprit temporar prestarea serviciilor până la remedierea deficienţelor a 44 de operatori economici, aproximativ jumătate dintre cei controlaţi. Mai mult, comisarii au propus închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă de până la șase luni, pentru 19 puncte de lucru verificate.

„Dat fiind situaţia nemaiîntâlnită - contrară unui număr impresionant de prevederi legale din domeniu - în care au fost surprinşi mulţi dintre operatorii economici din judeţul Giurgiu, controlaţi de comisarii ANPC, instituţia se vede nevoită să introducă numele acestora, pe o adevărată Listă a Ruşinii, după mai bine de trei ani de când acest tip de `clasament` a fost realizat ultima oară. Aceasta conţine numele operatorilor economici la care s-au înregistrat cele mai grave nereguli şi abateri repetate”, a anunțat ANPC.

Citește și
piata obor
Un mall din București și Piața Obor, amendate de ANPC. Au fost găsite mai multe nereguli
Ce au descoperit comisarii de la Protecția Consumatorilor

Pe durata controalelor efectuate în judeţul Giurgiu, printre cele mai importante abateri constatate au fost: utilizarea unor spaţii de depozitare şi blocuri alimentare insalubre, cu gândaci vii, insecte moarte; utilizarea unor incinte de lucru neigienizate cu paviment deteriorat; utilizare unor materii prime nesigure (fără elemente de identificare şi caracterizare, cu mucegai, cu data durabilităţii minimale depăşită); folosirea unor utilaje şi instrumente deteriorate, neigienizate, cu strat grosier de grăsime întărită şi praf; folosirea unor spaţii de depozitare insalubre, păstrând materiile prime la temperaturi necorespunzătoare; comercializarea unor produse periculoase (jucării cu caracteristici care pot pune sănătatea şi chiar viaţa copiilor în pericol); comercializarea unor produse alimentare cu caracteristici neconforme (cu modificări organoleptice, produse care prezentau arsuri de congelare etc.); lipsa monitorizării temperaturii agregatelor frigorifice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult