Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tragedie în Alba, unde trei tineri au murit călcați de mașina unui tânăr băut. „Frână deloc. Ar merita pedeapsă pe viață”

Your browser doesn't support HTML5 video.

După tragedia din stațiunea 2 Mai, unde doi tineri au murit zdrobiți de un șofer drogat, tragedia s-a repetat, în Alba.

Băut, un băiat de 19 ani, a lovit mortal cu mașina trei prieteni, care mergeau pe marginea drumului. Şoferul avea o concentraţie alcoolică de unu la mie.

Cei șase prieteni veneau de la o petrecere din Alba Iulia, iar la întoarcere au vrut să meargă la o benzinărie ca să cumpere bere. Mergeau pe marginea Drumului Național 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în coloană, doi câte doi, când au fost loviți în plin de șoferul beat. Trei au reușit să se ferească în ultima clipă, însă pentru ceilați, de 17, 18 și 25 de ani, impactul a fost mortal.

Mihai Rus, subinspector de poliție Serviciul Rutier Alba: „Mașina se află la aproximativ 200 de metri de la locul impactului”.

Rudele victimelor sunt revoltate.

Citește și
explozie crevedia
Explozia din Crevedia. Patriarhia Română acordă 3.000 lei fiecărei familii cu victime

Tatăl uneia dintre victime: „Trei au scăpat și trei i-a luat în plin. Frână deloc. Ar merita pedeapsă pe viață, copiii înapoi nu vin oricum. Nu tu un pic de frână, nu nimic, măcar dacă mai punea frână, mai scăpa”. Fratele uneia dintre victime: „Am văzut mașini de poliție. Mi-a spus sora-mea că fratele meu a murit, că a fost lovit de mașini, și am zis: 'Cum?'. Mi-a spus că a venit un puștan cu 200 la bord și s-a întâmplat tâmpenia asta. Doi prieteni de-ai mei și un văr au scăpat, și pe fratele meu și doi prieteni i-a luat din plin”. Polițiștii l-au testat pe șoferul care avea permis de nouă luni și a reieșit o alcoolemie de 1,06 la mg/l alcool pur în aerul expirat. Familia lui s-a trezit, duminică noapte, cu poliția la ușă. Bunica șoferului: „Azi-noapte a venit că cine l-a văzut, că noi dormeam, cine a văzut, i-a luat cheile. El când a consumat alcool, niciodată nu s-a urcat cine știe cum, ce i-a venit în minte”. Șoferul este cercetat pentru ucidere din culpă. Cel mai probabil, la fel ca șoferul drogat care a produs tragedia de pe litoral, va fi judecat după legea Anastasia, care prevede că autorii accidentelor mortale nu mai pot primi pedepse cu suspendare, dacă au condus băuți ori drogați.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult