Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum au ajuns zeci de români, printre care și copii, sclavi în Marea Britanie. Victimele au fost exploatate timp de trei ani

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de oameni sărmani, printre care și copii, au ajuns sclavi în Marea Britanie, după ce au intrat pe mâna unor traficanți de carne vie din Tărlungeni, județul Brașov.

Victimele au fost exploatate vreme de 3 ani, până când polițiștii români și englezi, de la combaterea crimei organizate, au reușit să afle adevărul.

Marți dimineață s-au făcut percheziții simultane, pe teritoriul ambelor state.

Autoritățile judiciare au identificat până acum 29 de victime, printre care 4 copii, într-o comunitate săracă din județul Brașov. Alți 55 de oameni necăjiți, exploatați prin muncă, au fost depistați în Anglia.

Cu toții ar fi fost racolați cu promisiunea că vor fi angajați în Marea Britanie. Odată ajunși acolo, erau cazați în spații mizere, bătuți și obligați să muncească în construcții, neplătiți, spun procurorii DIICOT. Grupul infracțional ar fi câștigat de pe urma lor un sfert de milion de lire sterline. Banii au fost folosiți pentru cumpărarea de mașini scumpe, bijuterii, terenuri și pentru construirea de case.

Citește și
UK
Mesajul unui ministru britanic pentru europenii care nu au primit drept de ședere: Pregătiți-vă să fiți dați afară din UK

Anchetatorii au descins marți dimineață la 15 adrese din România și Marea Britanie, unde s-au găsit mai multe probe, printre care documente care atestă transferurile de bani către membrii rețelei. 16 indivizi vor fi audiați în acest caz.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult