Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copilul căzut de la etajul 3 al unui bloc din Botoșani, declarat decedat. Părinții săi au decis să îi doneze organele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Băiețelul din Botoșani, care a căzut de la etajul 3, nu mai poate fi salvat, spun medicii care i-au pus diagnosticul iremediabil de moarte cerebrală.

Apoi au decis, cu acordul părinților, prelevarea de organe. Inima și ficatul au ajuns la pacienți din Germania, pentru că în țara noastră nu avem copii ce să necesite aceste organe. Iar acum este făcut transplantul de rinichi la Spitalul Parhon din Iași.

Părinții copilului de 2 ani și jumătate și-au dat acordul de prelevare a organelor, iar intervenția chirurgicală a început luni dimineață și a durat mai bine de 6 ore.

Dr. Raluca Neagu, coordonator Centrul de Transplant Iași: „S-au prelevat ficatul, cordul, rinichii și corneea. Au venit cei de la Eurotransplant și au prelevat cordul și ficatul. Au trimis ficatul în Germania”.

Accidentul tragic s-a petrecut în urmă cu 12 zile: lăsat o clipă singur, băiețelul s-a urcat pe o piesă de mobilier, s-a sprijinit pe plasa de insecte și a căzut de la etajul 3 al blocului în care locuia.

Citește și
transplant
Dublă prelevare de organe pentru salvarea a șase oameni

A fost internat 9 zile în spitalul de la Botoșani, apoi a fost transferat cu elicopterul la Spitalul de Pediatrie "Sf. Maria" din Iași.

Dr. Alina Belu, manager Spitalul de Copii Sf Maria Iași: „A fost declarat, în cursul zilei de duminică seară în moarte cerebrală, părinții au făcut un gest extraordinar și au fost de acord să doneze organele copilului lor. Datorită acestor părinți, au dat o șansă altor copii”.

La această oră, medicii de la Spitalul Parhon din Iași se ocupă de transplantul renal. Doi copii fac testele de compatibilitate, decisive pentru primirea noului organ.

Dr. Ionuț Nistor, medic nefrolog, Spitalul C.I. Parhon: „Au prioritate, în primul rând, copiii care sunt în programul de dializă la Spitalul Sf Maria. Nedezvoltarea lor și incapacitatea lor de a crește ca orice copil normal din cauza acestei boli, care se numește insuficiență renală cronică și care duce la o încetinire a dezvoltării, pot spune că un copil de 14-16 ani arată ca un copil de 6-7 ani. Din fericire, se poate recupera din această intervenție de transplant”.

Pe lista de așteptare sunt 14 copii din județele Moldovei, care fac dializă de 3 ori pe săptămână.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult