Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Copiii au primit în dar biciclete într-un sat din Mureș. Preotul este responsabil de fapta bună

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de copii dintr-o localitate din Mureş s-au bucurat nevoie mare, pentru că au primit în dar câte o bicicletă.

 

De acum vor merge la şcoală pe două roţi şi se vor plimba prin sat. Aşa că puştii au luat parte şi la o lecţie de circulaţie rutieră.

Cel care a pus la cale totul este preotul de acolo. Printre copiii din satul Râpa de Jos care au primit în dar o bicicletă se număra Laura, o fetiţă care la toamnă va împlini zece ani. A fost atât de entuziasmată de cadou încât a dormit cu bicicleta lângă pat.

Laura: „Mi-a plăcut foarte mult. Am vrut să fie roşie cu alb, culoarea mea preferată. Nu prea ştiam să mă dau, am învăţat.”

Dacian Oprea, preot: „S-a bucurat foarte mult, a fost ca o jucărie pentru ea. Cum alţii au o jucărie de pluș, aşa a dormit această fetiţă cu bicicleta lângă ea.”

Citește și
biciclist
Un livrator de mâncare a fost reținut după ce a agresat mai multe fete în timp ce mergea pe bicicletă

Cum localitatea este traversată de un drum judeţean din ce în ce mai aglomerat, puștii au luat parte la un curs organizat de poliţiştii rutieri din Reghin - pentru a învăţa regulile de circulaţie şi indicatoarele.

„E mai sigur pe trotuar, dar noi nu avem voie să circulăm pe trotuar” le explica o polițistă copiilor

Groza Ana Maria: „Avem grijă şi mergem regulamemtar, când vine o maşină tragem mai spre margine, ne-am asigurat.” Groza Vasile „E mai frumos, avem biciclete, ne plimbăm şi ne distrăm.” Copiii au primit şi căști de protecţie. Iar de acum vor merge pe două roți la școala aflată la aproximativ patru kilometri depărtare de casă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult