Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este Cătălin Denciu, medicul erou care a intrat în flăcări pentru pacienții săi. Este prieten cu Nelu Tătăru

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cătălin Denciu, medicul care a intrat în flăcări pentru pacienții săi, are 48 de ani și este specializat în terapie intensivă. Va fi dus duminică cu o aeronavă militară, în Belgia, pentru tratament de specialitate, după ce a suferit arsuri grav.

Medicul este fost coleg de facultate și prieten al ministrului Sănătății, care s-a implicat personal în intervenția de după accident. De altfel, Nelu Tătaru a fost alături de Cătălin Denciu în aeronava care l-a transportat din Iași la București.

Medicul Cătălin Denciu se afla de gardă la secția AŢI de la Spitalul Județean de Urgență. Când s-a întâmplat nenorocirea, a făcut un gest rar de sacrificiu și dăruire. Deşi în jurul său se dezlănţuise iadul, a încercat să-i salveze din flăcări pe bolnavii internați la terapie intensivă. Doar şase din cei 16 pacienţi cu Covid, şi aşa în stare gravă, au scăpat cu viaţă. Medicul s-a ales cu răni grave: arsuri pe aproape jumătate din corp, dintre care unele de gradul 4, la picioare.

Nelu Tătaru: „Suntem şi prieteni. Este un profesionist. am fost colegi din facultate. Îşi face meseria, după cum aţi văzut din această seară, încercând să salveze pe acei pacienţi.”

Medicul a fost adus cu o aeronavă militară de la Iaşi, la Bucureşti. A fost internat la Spitalul Floreasca, unde a primit tratament de specialitate şi i-a fost evaluată starea de sănătate. Duminică va ajunge în Belgia, la secția de arși a Spitalului Militar Reine Astrid.

Citește și
Incendiu
Filmul tragediei de la SJU Piatra Neamț: aproape 30 de minute de coșmar, în care au murit 10 oameni

Ludovic Orban: „Vreau să transmit respectul meu pentru medicul erou care a dat dovadă de curaj şi un spirit de sacrificiu deosbeit în încercarea de a salva pacienţii în momentul izbucnirii incendiului.”

Cei șase pacienți internați la ATI, care au supraviețuit incendiului, au fost preluați de medicii din Iași. Victimele nu au arsuri pe corp, spun medicii care îi tratează.

Pentru a îngriji pacienţii, medicii din Iași şi-au chemat inclusiv colegii de acasă, astfel încât să fie asigurat personalul pentru următoarele 24 de ore. De luni este nevoie însă de cel puţin 30 de medici, asistente și infirmiere cu experiență în terapie intensivă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult