Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine ar fi comis atacurile informatice asupra spitalelor. Anunţul făcut de SRI

Hackeri din China ar fi fost la originea atacurilor asupra mai multor spitale din România

SRI a anunţat vineri după-amiază că "în legatură cu atacurile cibernetice de la spitale, Centrul National Cyberint suspectează că atacatorii sunt de origine chineză", pe baza orelor la care au fost comise atacurile şi a unor indicii din mesajele de răscumpărare.

Atacul informatic ar fi avut loc miercuri, la ora 2:00, asupra spitalelor Colţea şi Victor Babeş. Tot miercuri, şi sistemele informatice ale spitalelor din Huşi, Dorohoi şi Alba au fost atacate de hackeri.

În ultimii ani, 9 unităţi sanitare au fost vizate de atacuri cibernetice. Acum 3 ani întreaga bază de date cu pacienţi a Spitalului din Sighetul Marmaţiei a fost compromisă şi mai multe zile site-ul unităţii nu a putut fi accesat. Hackerii erau străini, iar firma de IT care se ocupa de mentenanţa sistemului informatic a plătit o recompensă de 10.000 de Euro.

Şi Spitalul de Boli Cronice din localitatea Câmpeni, judeţul Alba, a fost atacat acum o lună. Toată baza de date a fost criptata, iar hackerii au cerut atunci o recompensă. Nici spitalul din Huşi nu a scăpat.

Citește și
spitalul universitar
Atac informatic asupra mai multor spitale din România. Ce au descoperit specialiştii SRI

Toate spitalele trebuie să aibă protecţii suplimentare pentru sistemele informatice, spune ministrul Sănătăţii. Anchetele în aceste cazuri sunt în desfăşurare.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult