Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai bun mod de a bea apă atunci când faci sport a fost dezvăluit. Când și cum trebuie să consumăm lichide

Antrenorii de fitness au vorbit despre când este indicat să bem apă când vine vorba de sport.

Tash Curry, antrenor-șef la Another Round, a spus că hidratarea înainte de a face sport este foarte importantă, fiind indicat să bem în jur de 450 de mililitri de lichide cu două până la patru ore înainte de exercițiile fizice.

Totodată, Curry a spus că este indicat să luăm guri mici de apă la intervale de 15-20 de minute în timp ce facem exerciții de mare intensitate. Singura excepție este dacă suntem ușor deshidratați înainte să începem să facem sport, potrivit metro.co.uk.

Personal trainer-ul Kunal Makwana, de la KMAK Fitness, a recomandat și ea sorbirea unor guri mici de lichide, fie că că facem exerciții cu greutăți sau alergăm.

„Și nu v-aș sfătui să beți litri întregi de apă înainte să mergeți la alergat, pentru că veți fi foarte balonați”, a spus Makwana.

Însă sportiva olimpică Haylene Ryan-Causer a sugerat că fiecare antrenament necesită o abordare diferită.

„În general, în timpul unui antrenament intens, trebuie să bei în pauzele stabilite, deoarece deshidratarea vă poate face să vă pierdeți concentrarea și vă poate face rău fizic. În timpul unui antrenament HIIT, este în mod normal incomod să bei oricând vrei. Când puteți, asigurați-vă că beți puțin mai mult decât de obicei, deoarece veți fi pierdut multă apă din cauza transpirației”, a spus Ryan-Causer.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult