Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Victor și Alexandru Pițurcă, plasați sub control judiciar. Ar fi prejudiciat statul cu suma de 8,6 milioane de lei

Your browser doesn't support HTML5 video.

Alexandru Pițurcă, fiul lui Victor Pițurcă, este cercetat în libertate, după ce Tribunalul București a respins, miercuri noapte, cererea de arestare preventivă a procurorilor.

Update 14:00 Alexandru Pițurcă a ajuns la sediul Secției 11 de Poliție din București.

Ca şi tatăl său, Alexandru Piţurcă este sub control judiciar, după ce, marți, a fost reţinut în dosarul utilajelor și al măștilor de protecție neconforme de la Romarm. Fiul cunoscutului antrenor este administratorul uneia dintre firmele implicate în afacerea verificată acum de DNA, prin care compania de stat s-a ales cu un gol de peste opt milioane de lei.

Reporter: Te așteptai să fii eliberat?

Alexandru Pițurcă: „Normal. Dacă instanța a decis”.

Citește și
victor piturca
Măștile lui Pițurcă, vândute cu 6 euro bucata în timpul pandemiei. Cum funcționa afacerea pe care o avea cu directorul Romarm

Miercuri noapte, în jurul orei trei, Alexandru Pițurcă a ieșit pe ușile Tribunalului București. Instanţa a respins propunerea de arestare preventivă şi l-a plasat sub control judiciar, măsură luată şi în cazul tatălui său. Ambii sunt acuzaţi de cumpărare de influenţă.

Iancu Toader, avocatul lui Alexandru Pițurcă: „Control judiciar pentru ambii inculpați. Instanța a dispus măsura alternativă, măsura de control judiciar. Vedem cum o să fie motivată. Da, după nu știu câte ore de nesomn, asta e”.

Pentru Victor Piţurcă, eliberarea din arestul Capitalei, unde a petrecut o noapte, a venit în cursul zilei de ieri, la 10 și 20 de minute, când i-a expirat ordonanța de reținere pentru 24 de ore.

În cursul zilei, Victor Piţurcă a mai fost audiat, însă încă o dată de procurorii anticorupție.

Anchetatorii n-au mai cerut instanței arestarea lui preventivă, ci au hotărât să fie cercetat în stare de libertate. La DNA a fost adus, însă fiul său, Alexandru Pițurcă, administratorul uneia dintre firmele implicate în scandal. Au urmat ore de audieri la care, la un moment dat, a participat și Victor Pițurcă.

Alexandru Pițurcă: „Nu pot vorbi, deci nu pot vorbi acum”.

Avocatul lui Victor Pițurcă: „Domnul Pițurcă n-a făcut niciun act de comerț, nicio afacere, n-a vândut, n-a avut nicio treaba cu aceste măști, iar despre utilaje, nu există așa ceva. Am observat în presă, sume vehiculate, nu există așa ceva”.

Sub control judiciar este cercetat și directorul general al Romarm, Gabriel Ţuţu.

Cu toții sunt acuzați că au încheiat două contracte de furnizare a unor utilaje de producție a măștilor de protecție, care s-au dovedit nefuncționale și prin care au prejudiciat, astfel compania cu peste 8,6 milioane de lei. Apoi, potrivit procurorilor Anticorupție, Țuțu ar fi înlesnit acelorași firme încheierea unor contracte de livrare a măștilor de protecție către Ministerul Apărării, obținând 50.000 de lei sub forma unei taxe de consultanță încasată de un prieten care, însă, n-a avut nicio contribuție.

Victor Pițurcă este obligat să se prezinte la Inspectoratul Județean de Poliție Ilfov, conform controlului judiciar impus de magistrați. Fostul selecționer al naționalei de fotbal este așteptat să apară aici, din moment în moment. Acesta trebuie să dea cu subsemnatul pentru că se află sub control judiciar, și trebuie să facă acest lucru în perioada următoare. Odată pe săptămână trebuie să vină aici și să semneze. Nu durează foarte mult această operațiune, însă mai are o obligație. Nu trebuie să părăsească țara. Tot sub control judiciar se află și fiul său, Alexandru Pițurcă, care este și el asteptat să ajungă la secția 11 de Poliție din Capitală, unde are aceeași obligație, să intre și să semneze. Practic, polițiștii și procurorii DNA se asigură în acest fel că cei doi nu se vor sustrage de la urmărirea penală și nu vor părăsi teritoriul României. Tot sub control judiciar se află și Gabriel Țuțu, directorul Romarm. Cu toții sunt vizați de acuzații de corupție într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, cu un prejudiciu imens, de 8,6 milioane de lei, bani care ar fi fost cheltuiți ilegal pe șapte utilaje neconforme de producție a măștilor de protecție. S-a întâmplat chiar la debutul pandemiei, în 2020.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult