Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cazul pacientei arse la Floreasca. Trei asistente, audiate de anchetatori

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Poliţia Capitalei continuă audierile în ancheta legată de moartea pacientei care a suferit arsuri pe masa de operaţie, la Spitalul Floreasca.

Trei asistente au fost chemate să de-a declarații despre momentele de panică de atunci şi despre tot ce ştiu ele că s-a petrecut.

Cele trei asistente refuză se vorbească, deocamdată, public despre ce s-a întâmplat în sala de operaţie de la Spitalul Floreasca, pentru că ancheta este în curs. Probabil aceasta este strategia celor care le-au consiliat. De altfel, una dintre femei a venit însoţită de doi avocaţi, însă preţ de câteva ore le-au vorbit anchetatorilor despre fiecare moment în parte.

Momentele descrise de asistente sunt îngrozitoare. Este vorba despre acele momente de panică, mai ales cel în care bisturiul electric a provocat acel arc electric, care a dus la incendiera pacientei de 66 de ani, dar şi modul în care au reacţionat ele şi colegii lor în când li s-a cerut să stropească pacienta cuprinsă de flăcări cu apă.

Toate aceste detalii au fost repuse pe tapet în timpul audierilor și rămâne de văzut în ce măsură aceste detalii, oferite de martorele audiate astăzi, vor avea o importanţă covârşitoare în finalitatea investigaţiei. Sunt vizate cel puţin deocamdată suspiciuni de ucidere din culpă, pentru că în urma acestui acest incident pacienta şi a pierdut viaţa.

Citește și
Spitalul Floreasca
Ungureanu: „Somitatea Beuran întră în sală ca un nesimţit, fără să se dezinfecteze”

Aceste detalii îi vor ajuta pe anchetatori să spună dacă există sau nu vreo culpă din partea celor implicaţi, atâta în faza premergătoare intervenţiei chirugicale, cea care a adus la producerea incendiului, cât și în ceea ce s-a întâmplat ulterior.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult