Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Care este efectul consumului unor cantități mari de dulciuri

Your browser doesn't support HTML5 video.

După ce consumaţi zahăr, la metabolizarea acestuia participă şi calciul din sânge. Cantităţi mari de dulciuri înseamnă cantităţi mari de calciu din sânge consumate. Care este efectul?

După menopauză, vizita la medicul endocrinolog este obligatorie o dată pe an. Acesta evaluează cum să nu ajungeţi la osteoporoză. Dacă boala s-a instalat, o parte anatomică din femur este cea mai predispusă la fracturi. Aflăm imediat ce este de făcut.

Zahărul, odată ingerat, produce acizi în interiorul organismului. Consumă calciul din sânge.

Doctorul, Ion Ion, Facultatea de Chimie Aplicată: ”În aceste procese de metabolizare participă şi calciul , personele care au probleme cu calciu în fluidele biologice în sânge este bine să nu comsume zahăr”.

Din cauza zahărului consumat în cantităţi mari, poate apărea osteoporoza la vârste mai tinere. Osteoporoza e un fenomen natural, prin care oasele se miscorează. Practic, se reduc mineralele din os, dar şi matricea osoasă.

Citește și
prematur
Problemele pe care le dezvoltă un copil născut prematur. Ce recomandări au medicii

Medicul endocrinolog supraveghează procesul. Va indica, de asemenea, cât zahăr e posibil să consumaţi. Osteoporoza determină frecvent fracturi de şold:

Vlad Predescu medic primar ortopedie: ”Acesta este bazinul cu scobitura acetabulară, acela e colul femural. Este zona cea mai afectată de osteoporoză. Pe măsură ce îmbătrânim această zona scade ca şi rezistenţă osos biologic, acesta e modul nostru de îmbătrânire”.

După o anumită vârstă, un traumatism minor poate să rupă două zone anatomice din şold:

Vlad Predescu, medic primar ortopedie: ”Avem două fracturi una mai pritenoasă şi una de col femurar ele se tratează diferit ortopediei. Fractura de col femurar necesită protejare, odată ce s-a produs zona nu mai are capcitate de vindecare. Cea de-a doua fractură este pritenoasă de-a lungul acestei zone avem implanturi bune care ne permit să salvăm acestă zonă, nu avem nevoi de proteză!” Ambele fracturi sunt urgențe ortopedice şi trebuie rezolvate în 48 de ore.

Vlad Predescu medic primar ortopedie: ”Contrar a ceea ce se crede că este o farctură care poat fi temporizată, noi înțelegem prin urgenţă ceva ce ne amenință viaţa. Ortopedul înţelege altceva – această fractură ne obligă să nu ne mai mişcăm”.

Se numesc accidente embolice, cheaguri de sânge în vase, pneumonie, infecţii urinare. Şi apare atrofia musculară. Care înseamnă degradare fizică accelerată.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult