Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Banca Centrală a Rusiei a interzis „exportul de dolari” unor entităţi străine

Banca Centrală a Rusiei a anunţat miercuri că suspendă temporar transferurile persoanelor fizice şi juridice străine din unele ţări spre conturile din străinătate, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina. Ultimele informații

Instituţia a precizat că va limita temporar şi transferurile către unele ţări la echivalentul a maximum 5.000 dolari pe lună pentru non-rezidenţii care nu au cont bancar.

„Pentru a preveni exportul de numerar de pe piața financiară rusă și pentru a menține stabilitatea financiară, Banca Rusiei a suspendat temporar transferurile către conturi bancare străine din conturi deținute de entități corporative nerezidente și persoane fizice din mai multe țări”, Banca Centrală Rusă a declarat, potrivit TASS, citată de CNN. „Transferurile efectuate de nerezidenți fără cont bancar sunt limitate la 5.000 de dolari sau echivalent pe lună”, a adăugat banca, potrivit agenției de presă.

Printre noile sancţiuni anunţate de UE şi SUA, menite să descurajeze Moscova să îşi continue asaltul în Ucraina, se află închiderea spaţiului aerian, îngheţarea activelor unor persoane fizice sau companii şi punerea sub semnul întrebării a legăturilor financiare sau comerciale. Toate aceste sancţiuni au declanşat o hemoragie de capitaluri străine.. Toate aceste sancţiuni au declanşat o hemoragie de capitaluri străine. Presiunea creşte în special asupra marilor companii occidentale de petrol şi gaze care sunt prezente în Rusia.

Citește și
swift
Uniunea Europeană exclude şapte bănci ruseşti din sistemul SWIFT

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult