Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă în cazul inspectorului DSP bolnav de Covid-19, decedat în timpul unui transport cu ambulanța. Ce s-a descoperit

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe lista victimelor răpuse de Covid apare, din păcate, și șeful Inspecției de Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj.

Când starea i s-a agravat, bărbatul de 48 de ani a fost trimis cu o ambulanță spre București, dar, în apropiere de Râmnicu Vâlcea, stația de oxigen a salvării s-a defectat. Pacientul a ajuns în cele din urmă la spital, dar a pierdut lupta cu virusul, deși nu suferea de alte boli. El este inspectorul, care în urmă cu un an, mergea acasă la primul pacient din România, infectat cu SARS-CoV-2. De atunci, a făcut mii de anchete epidemiologice. Din păcate, nu se grăbise să se vaccineze, cu toate că lucra în condiții de risc sporit. După moartea lui au fost declanșate mai multe anchete.

Diagnosticat cu noul coronavirus, Adrian Dobrin a fost internat la spitalul COVID din Târgu Cărbunești pentru câteva zile, timp în care a fost convins că va învinge boala. A refuzat chiar să fie transportat cu un elicopter SMURD la București, preferând să lase o colegă să fie transferata, pentru că starea ei era mai gravă.

Vineri seara însă, lucrurile s-au complicat pentru șeful Inspecției de Sănătate Publică din cadrul DSP Gorj. Sâmbătă nu a mai putut fi transportat cu elicopterul, pentru că plămânii săi mai funcționau doar la o capacitate de 5%.

Așa că, la cererea familiei, pacientul a fost urcat în ambulanță pentru a fi adus în Capitală, însă, cu câteva minute înainte de intrarea în Râmnicu Vâlcea, instalația de oxigen a mașinii s-a stricat. Echipajul de pe ambulanță l-a ventilat manual.

Citește și
Serghei Maximishin
A murit doctorul care l-a tratat pe Aleksei Navalnîi imediat după otrăvire

Cristian Popescu, asistent Serviciul de Ambulanță Gorj: „A apărut o problemă la ventilator. S-a descărcat. Cred că din cauza siguranței care, am aflat ulterior, că s-a ars. Am trecut oxigenarea lui pe balon și am sunat dispeceratul. S-a hotărât să mergem la UPU Râmnicu Vâlcea, unde a fost conectat pe ventilatorul din urgență, starea lui fiind relativ tot la fel cum am plecat."

Constantin Mitroi, șef Serviciul de Ambulanță Gorj: „Pacientul a fost conștient și cooperant tot drumul, inclusiv la predarea în UPU, chiar dacă saturația dumnealui a scăzut puțin. În momentul în care s-a racordat la ventilator și la rețeaua de oxigen a spitalului a început să își revină."

După câteva ore, starea lui s-a agravat. În ultimul an, Adrian Dobrin a fost în prima linie a luptei împotriva COVID și a efectuat anchetele epidemiologice din Gorj. El a fost și cel care a coordonat măsurile de sănătate publică la apariția primului caz de coronavirus în România. Atunci vorbea la Știrile PRO TV despre prima sa intervenție.

Adrian Dobrin, fostul șef al Inspecției de Sănătate Publică Gorj: „Am intrat cu teamă în locuință, am stat de vorbă și cu ceilalți membri ai familiei, erau speriați. Acum dacă ar fi să mă mai duc, nu mi-ar mai fi teamă și aș intra altfel. A trecut atâta, s-au aflat atâtea despre acest virus."

Din păcate, Adrian Dobrin era, poate, prea încrezător în forțele sale și în faptul că era încă tânăr, motiv pentru care nu s-a vaccinat pentru imunizare, deși se afla în prima linie, cu risc extrem de mare de infectare. Acum, după moartea sa, sunt mai multe anchete în curs, inclusiv pentru a se stabili de ce instalația de oxigen a mașinii s-a oprit când pacientul era intubat, în drum spre București. Bărbatul nu suferea și de alte boli.

Corneliu Răducan Morega, prefect de Gorj: „Eu i-am rugat să investigheze istoricul mașinii, istoricul de service, să vedem dacă mașina a mai avut probleme vizavi de această instalație de ventilație sau dacă a fost pur și simplu o problemă mecanică." Adrian Dobrin a fost înmormântat luni. Bărbatul a lăsat în urmă o fată de 20 de ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult