Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anchetă epidemiologică masivă în Timișoara, după confirmarea cazurilor de coronavirus

Your browser doesn't support HTML5 video.

La Timişoara, unde au fost diagnosticate cele mai recente cazuri de coronavirus, este în plină desfăşurare ancheta epidemiologică.

Autorităţile au suspendat două săptămâni cursurile pentru clasa unde învăţa adolescentul de 16 ani testat pozitiv cu coronavirus.

Vin însă şi veşti bune de la spital: unchiul băiatului a fost testat din nou şi are rezultat negativ la al doilea test făcut, iar femeia de 38 de ani, internată vineri, are şi ea un test negativ, primul din cele trei făcute până acum. Ambii rămân însă internaţi.

Tânărul de 16 ani este de miercuri internat în secţia pentru coronavirus a spitalului de boli infecţioase din Timişoara. Fusese izolat de marţi la domiciliu, de când s-a aflat că unchiul lui a fost depistat pozitiv. Tânărul susţine că s-a întâlnit de multe ori, în curte, cu unchiul său, în perioada în care bărbatul era izolat la domiciliu.

Cum au aflat că tânărul este infectat cu coronavirus, medicii DSP au pornit ancheta epidemiologica. Au identificat până acum 18 colegi de clasă, patru instructori cu care a intrat în contact când a fost în practică şi o asistenta care i-a recoltat probe de sânge pentru medicina muncii. Cei 18 colegi sunt izolaţi la domiciliu.

Citește și
Cornelia Malac, șefa Direcției de Sănătate Publică Timiș
Șefa DSP Timiș, dificultăți mari în a se exprima după apariția unui caz de coronavirus. VIDEO

Liliana Oneț, prefectul judeţul Timiş: ''A intrat în contact cu pacientul care era infectat cu coronavirus înainte ca pacientul respectiv să fie depistat pozitiv. S-a dispus întreruperea cursurilor la clasa respctiva, deocamdată nu avem indicaţii de la cei de la DSP pentru închiderea şcolii. O să vedem cum evoluează lucrurile.''

Chiar dacă s-au suspendat cursurile doar pentru clasa lui, astăzi numai 20 la sută dintre elevii şcolii au venit la școală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult