Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aglomerație la racla Sfintei Parascheva, în plină explozie de cazuri de COVID. Pelerinii se bazează pe ajutorul divin

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aproape 14.000 de pelerini au trecut până acum pe la racla Sfintei Parascheva. Credincioşii au putut să se roage la moaşte şi după ce a intrat în vigoare carantina de noapte.

În tot acest timp, rata de incidență din Iaşi a crescut sâmbătă la 8,55 la mie, iar medicii anunţă că toate paturile de la ATI sunt ocupate.

Un bărbat a mers de la Brașov la Iaşi ca să îi mulțumească Sfintei că s-a vindecat de Covid-19.

„Am zis că e un efort minim din partea noastră”, spune el.

Deşi după ora 20 oraşul a intrat în carantina de noapte, pelerinajul a continuat. Participanților li s-a recomandat să aibă la ei un certificat verde.

Femeie: „N-avem de ce să ne speriem, atâta timp cât îl avem pe Dumnezeu în suflet. Cu prudenţă, e adevărat, toate se rezolvă."

Citește și
Managerul spitalului Sf. Parascheva din Iași nu a avut nicio reacție adversă la vaccin. Duminică a primit rapelul
Managerul spitalului Sf. Parascheva din Iași nu a avut nicio reacție adversă la vaccin. Duminică a primit rapelul

Bărbat: „E pentru prima oară când am venit, am adus copiii, pentru liniştea familiei, a sufletului nostru."

Medici şi paramedici de la Smurd au fost detaşaţi la mitropolie ca să poată interveni în caz de urgenţă. În tot acest timp, cei din spitale sunt epuizaţi. Cele 85 de paturi de la terapie intensivă din oraş sunt ocupate, însă nici pe secţii nu este linişte.

Diana Cimpoeșu, medic-sef U.P.U SMURD Iaşi: „Este clar o situaţie de urgenţă care continuă să fie o situaţie de pandemie. Noi avem 10 pacienţi de terapie intensivă în UPU şi 12 pacienţi non-ATI."

Pe 14 octombrie, în zi de Hram, Sfânta Liturghie de la Sfânta Parascheva va fi oficiată pe un podium amplasat pe Bulevardul Ştefan cel Mare, şi va putea fi urmărită şi de la distanţă pe ecrane de mari dimensiuni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult