Modifica setarile cookie
Toate categoriile

56 de samsari români ar fi fraudat statul german. Prejudiciu de 21 de milioane de euro

Your browser doesn't support HTML5 video.

56 de persoane din 12 judeţe au fost audiate de procurori în urma percheziţiilor într-un amplu dosar care vizează o reţea de infractori.

Suspecţii sunt bănuiţi că au fraudat statul german cu 21 de milioane de euro: cumpărau maşini second-hand prin firme fantomă şi nu plăteau taxele cuvenite. Printre indivizii anchetaţi este şi un bărbat de 30 de ani din Cluj, pe numele căruia fusese emis un mandat european de arestare. Bărbatul urmează să fie extrădat pentru judecată.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj au ajuns 35 de suspecţi, care au fost audiaţi câteva ore. Printre ei se numără şi bărbatul de 30 de ani, iar magistraţii au decis să fie extrădat şi cercetat pentu faptele sale de anchetatorii germani.

La percheziţiile efectuate de poliţiştii clujeni au fost găsite şi sume mari de bani, mai precis 100 de mii de lei şi 30 de mii de euro.

În total, 56 de români sunt suspectaţi că au fraudat statul german, după ce ar fi înfiinţat firme fantomă în ţări precum Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia şi Austria şi au cumpărat maşini evitând plata TVA-ului pe teritoriul statului german.

Citește și
masini second
Riscurile anunțate de ANAF pentru românii care și-au cumpărat mașini second hand de la samsari

Beneficiarii reali erau însă persoane din România. La această anchetă procurorii români au colaborat cu cei din Nunrnberg.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult