Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat din Botoșani a murit de supradoză de Paracetamol după ce s-a tratat singur acasă de Covid-19

Un bărbat din Botoșani bolnav de Covid-19 a murit după ce a preferat să se trateze singur acasă cu Paracetamol. A luat însă atât de mult pastile – câte două o dată la patru ore- încât ficatul i-a cedat și a decedat la spital.

Bărbatul a murit la spital la sfârșitul săptămânii trecută din cauza unui stop cardiorespirator, după ce a suferit o insuficiență de organe în urma intoxicației cu banalul Paracetamol, scrie Monitorul de Botoșani.

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani.

Bărbatul în vârstă de 70 de ani a fost preluat de medicii de la Urgențe și internat imediat pe Secția de Terapie Intensivă în stare critică. Din păcate, starea acestuia a continuat să se agraveze, iar după aproape 24 de ore a suferit o insuficiență de organe, intrând în stop cardio respirator. Medicii nu au mai putut să îi repornească inima, fiind declarat decesul.

Potrivit literaturii de specialitate, cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore, în timp ce bărbatul luase, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame, ceea ce i-a afectat foarte mult ficatul.

Cadrele medicale avertizează din nou că tot mai mulți pacienți cu Covid ajung la spital în stare foarte gravă, după ce preferă să se trateze acasă cu medicamente luate fără acordul medicului.

 

”Automedicația este total greșită”

 

În foarte multe cazuri, medicii spun că persoanele au rămas acasă până starea lor de sănătate s-a agravat profund.

„Unora le este frică să vină la spital. Boala nu o poţi păcăli. Dacă e să ai Covid, ai şi acasă şi la spital. Asociază spitalul cu forme grave de boală şi spun că vor să stea acasă. Unii nu cred în Covid, alţii se tratează acasă şi când văd că nu se mai poate vin, se testează, ies pozitivi şi deja evoluţia este nefavorabilă”, a explicat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Aceasta spune că este necesar ca pacienţii cu simptome să se prezinte la spital pentru a fi supuşi unui set specific de analize pentru a determina gravitatea afectării pulmonare.

„Automedicaţia este total greşită. Dacă există nişte investigaţii minime, o rază, o analiză, de la care să pornească un tratament, evoluţia este mult mai bună”, a mai spus şefa DSP.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult