Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Motivul pentru care prințul William nu poartă verighetă. „Toată lumea știe că ești căsătorit”

Prințesa de Wales, în vârstă de 42 de ani, a ales să renunțe în ultima vreme la inelul său de logodnă iconic cu safir și diamante, o piesă care a aparținut cândva soacrei sale decedate, Prințesa Diana.

Dar când vine vorba de soțul ei, Prințul William, de asemenea în vârstă de 42 de ani, acesta nu a purtat niciodată o verighetă - o decizie care continuă până în prezent.

Înainte de nunta cuplului din 29 aprilie 2011, un purtător de cuvânt al palatului a declarat pentru PEOPLE: „Va exista un singur inel, în conformitate cu dorința cuplului”.

Acest inel i-a aparținut lui Kate, care, pe lângă inelul de logodnă cu safir și diamant pe care William i l-a dăruit în 2010 la cererea în căsătorie, a primit o verighetă din aur galez în ziua nunții, când a devenit Ducesă de Cambridge. (După moartea Reginei Elisabeta la 96 de ani, la 8 septembrie 2022, ea a devenit Prințesă de Wales).

Când a venit vorba de crearea verighetei lui Kate, o cantitate mică de aur extrasă din munții galezi a fost păstrată în seifurile regale, deoarece a fost prezentată inițial bunicii lui William, regina Elisabeta, a relatat PEOPLE în 2011. Potrivit unei surse de la palat, regina „i-a oferit în dar prințului William o bucată din aurul care se află în familie de mulți ani”. Wartski a fost însărcinat cu modelarea aurului într-o piesă pentru Kate.

Citește și
kate middleton wimbledon 2023
Kate Middleton, prima apariţie de când a anunţat încheierea tratamentului de chimioterapie. Cum a fost surprinsă. FOTO

Prințul William nu se opune complet tradiției regale prin faptul că nu poartă verighetă - bunicul său, Prințul Philip, căsătorit cu Regina Elisabeta timp de 73 de ani înainte de moartea sa în aprilie 2021, nu a purtat verighetă. Acestea fiind spuse, tatăl lui William, Regele Charles, poartă o verighetă, rareori.

În ceea ce privește alegerea Prințului William de a nu purta verighetă, o sursă care a vorbit pentru Mirror a declarat că decizia s-a rezumat la stilul viitorului rege. „Nu-i plac bijuteriile”, a explicat sursa. „Nu a purtat niciodată. A decis că nu vrea să poarte una acum. Totul se reduce la preferințele personale”, a mai precizat sursa.

Vorbind în 2018 pentru Marie Claire, comentatorul regal Eloise Parker a adăugat mai mult context: „Deși este tradițional ca femeile regale să poarte atât un inel de logodnă, cât și o verighetă după ce se căsătoresc, nu a fost niciodată tradițional ca bărbații regali să poarte unul”, a spus ea. „Acesta este motivul pentru care Prințul Philip și Prințul William nu le poartă. Cred că atunci când ai o nuntă urmărită de milioane de oameni, toată lumea știe că ești căsătorit.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult