Globurile de Aur 2019, LISTA câștigătorilor. Cine i-a suflat premiul lui Lady Gaga
Your browser doesn't support HTML5 video.
Galerie foto
Cea de-a 76-a ediţie a galei Globurile de Aur 2019 a fost prezentată de actorii Sandra Oh şi Andy Samberg.
Decernate pentru prima dată în 1944, Golden Globes 2019 recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii.
CITIȚI în acest articol: LISTA completă a premiilor - Globurile de Aur 2019
Filmul "Green Book", cu Viggo Mortensen şi Mahershala Ali în rolurile principale, s-a impus la categoriile "cel mai bun film - comedie/musical", "cel mai bun actor în rol secundar" (Mahershala Ali) şi "cel mai bun scenariu".
Pelicula "Roma", produsă de Netflix, a câştigat două trofee, impunându-se la categoriile "cel mai bun regizor" (Alfonso Cuaron) şi "cel mai bun film străin".
Tot două premii a câştigat şi "Bohemian Rhapsody", un film biografic dedicat legendarului cântăreţ Freddie Mercury, care a triumfat la categoriile "cel mai bun film-dramă" şi "cel mai bun actor într-un film-dramă" (Rami Malek).
Cea mai bună actriţă într-o dramă a fost desemnată Glenn Close pentru interpretarea din filmul "The Wife".
Cel mai bun film de animaţie a fost desemnat lungmetrajul "Spider-Man: Into the Spider-Verse".
Deși drama muzicală ''A Star Is Born", cu Lady Gaga și Bradley Cooper era dată de ”cunoscători” drept posibila mare câștigătoare a acestei ediții, filmul muzical s-a impus doar la categoria "cel mai bun cântec original", cu piesa "Shallow", interpretată de Lady Gaga şi Bradley Cooper.
De asemenea, Lady Gaga a pierdut premiul pentru ”cea mai bună actriţă într-o dramă” în fața mult mai experimentatei Glenn Close, pentru interpretarea din filmul "The Wife".
Iar filmul "First Man" a triumfat la categoria "cea mai bună coloană sonoră".
În ceea ce priveşte producţiile de televiziune, "The Americans", produs de FX, a fost desemnat cel mai bun serial dramatic, iar "The Kominsky Method" s-a impus la categoria "cel mai bun serial de comedie".
"Bohemian Rhapsody" - Globul de Aur pentru cel mai bun film, dramă
"Bohemian Rhapsody" a primit premiul pentru cel mai bun film la categoria dramă.
Pelicula regizată de Bryan Singer, cu Rami Malek, Lucy Boynton şi Gwilym Lee în rolurile principale, se bazează pe istoria trupei britanice de rock Queen și a concurat la această categorie cu "Black Panther", "BlacKKKlansman", "If Beale Street Could Talk" şi "A Star Is Born".
Filmul i-a adus primul Glob de Aur din carieră lui Rami Malek, interpretul liderului formaţiei Queen, Freddie Mercury.
Anul trecut, filmul încoronat la categoria dramă a Globurilor de Aur a fost "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri", în regia lui Martin McDonagh.
Glenn Close - cea mai bună actriţă
Glenn Close a primit premiul pentru cea mai bună actriţă într-o dramă, pentru rolul din ”The Wife”.
Rolul unei soţii care îşi chestionează propriile alegeri din viaţă în timp ce călătoreşte la Stockholm alături de soţul său, pentru a-i fi alături când va primi premiul Nobel pentru Literatură, i-a adus câştig de cauză în confruntarea cu Lady Gaga ("A Star Is Born"), Nicole Kidman ("Destroyer"), Melissa McCarthy ("Can You Ever Forgive Me?") şi Rosamund Pike ("A Private War").
Actriţa a mai câştigat 2 Globuri de Aur, în 2005, pentru "The Lion in Winter" şi respectiv în 2008 pentru rolul din "Damages" şi a mai fost nominalizată de 10 ori.
Anul trecut premiul la această categorie a fost câştigat de Frances McDormand cu rolul din "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".
Rami Malek - cel mai bun actor
Actorul american Rami Malek a primit premiul pentru cel mai bun actor într-o dramă pentru rolul din "Bohemian Rhapsody".
Malek, care a primit Globul de Aur la cea de-a treia nominalizare (primele două pentru seria de televiziune "Mr. Robot"), a concurat la această categorie cu Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Willem Dafoe ("At Eternity's Gate"), Lucas Hedges ("Boy Erased"), şi John David Washington ("BlacKKKlansman").
Anul trecut acest premiu a fost câştigat de britanicul Gary Oldman pentru rolul din "Darkest Hour".
Alfonso Cuaron - Globul de Aur pentru cel mai bun regizor
Alfonso Cuaron a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru filmul "Roma".
Regizorul a concurat la această categorie importantă cu Bradley Cooper ("A Star Is Born"), Peter Farrelly ("Green Book"), Spike Lee ("BlacKKKlansman") şi Adam McKay ("Vice").
Filmul în care joacă, printre alţii, Yalitza Aparicio, Marina de Tavira şi Diego Cortina Autrey, este o cronică a unui an din viaţa unei familii din Ciudad de Mexico de la începutul anilor '70.
Alfonso Cuaron a mai câştigat un Glob de Aur pentru regie în 2014 cu filmul "Gravity".
Anul trecut Globul de Aur pentru regie a fost câştigat de Guillermo del Toro pentru filmul "The Shape of Water".
"Roma" - cel mai bun film străin
Producţia mexicană "Roma", regizată de Alfonso Cuarón, a primit premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină.
Pelicula a mai concurat la această categorie cu filmele "Capernaum" (Liban), "Girl" (Belgia), "Never Look Away" (Germania) şi "Shoplifters" (Japonia).
Anul trecut Globul de Aur pentru film străin a fost câştigat de coproducţia franco-germană "In the Fade".
Christian Bale - cel mai bun actor într-o comedie
Actorul Christian Bale a primit premiul pentru cel mai bun actor masculin într-un film comedie sau musical.
El a primit Globul de Aur pentru rolul din "Vice", concurând în această categorie cu Lin-Manuel Miranda ('Mary Poppins Returns'), Viggo Mortensen ('Green Book'), Robert Redford ('The Old Man & The Gun') şi John C. Reilly ('Stan & Ollie').
Acesta este cel de-al doilea Glob de Aur câştigat de Christian Bale din patru nominalizări. El a mai fost premiat în 2011 cu rolul din "The Fighter".
Anul trecut acest premiu a fost câştigat de James Franco cu rolul din "The Disaster Artist".
Olivia Colman - cel mai bun rol feminin într-o comedie cu filmul ”The Favourite”
Colman, care a jucat rolul Reginei Ana, a mulțumit Globurilor de Aur pentru ”uimitoarele” sandwich-uri.
De asemenea, ea a mulțumit ”**rfelor” sale, Rachel Weisz și Emma Stone, care au jucat alături de ea în acest film. ”Fiecare secundă jucată cu voi, fetelor, este o plăcere”, a spus ea.
Tot ea a povestit și din experiența trăită la filmări: ”Am avut avion particular și am mâncat constant în timpul filmărilor. A fost briliant”.
"Green Book" - cel mai bun film de comedie
"Green Book" a primit premiul pentru cel mai bun film la categoria comedie sau musical.
Pelicula, regizată de Peter Farrelly, cu Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Linda Cardellini în rolurile principale, a concurat la această categorie cu "Crazy Rich Asians", "The Favourite", "Mary Poppins Returns" şi "Vice".
Anul trecut premiul la această categoria a revenit producţiei 'Lady Bird'.
”Asasinarea lui Gianni Versace: American Crime Story" - cea mai bună miniserie TV
Cea mai bună miniserie TV sau film de televiziune a fost câștigat de FX cu ”Asasinarea lui Gianni Versace: American Crime Story". Producătorul Brad Simpson a adus un omagiu lui Versace, care era homosexual declarat într-o perioadă în care alții procedau invers.
Simpson le-a cerut tuturor să se uite la ceea ce a făcut Versace în ultimii săi ani, fiind un exemplu pentru comunitatea LGBT în perioada când era atacată public.
”Ca și ființe umane, ar trebui să rezistăm în stradă și să arătăm dragoste și empatie în viețile noastre”, a mai spus Simpson, potrivit CNN.
"The Kominsky Method" - cea mai bună serie TV de comedie
Seria "The Kominsky Method" a câștigat premiul la categoria cea mai bună serie TV de comedie sau musical.
Michael Douglas, care joacă în acest serial, a mai câștigat și premiul pentru cel mai bun actor într-o serie TV de comedie sau muzical.
La această categorie au concurat serialele "Barry", "The Good Place", "Kidding", "The Kominsky Method" şi "The Marvelous Mrs. Maisel".
Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun serial de comedie/musical a fost atribuit producţiei TV "The Marvelous Mrs. Maisel".
Darren Criss - cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV
Darren Criss a câştigat Globul de Aur la categoria "cel mai bun actor într-o miniserie / lungmetraj TV", graţie rolului interpretat în producţia de televiziune "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story".
La această categorie au concurat actorii Antonio Banderas ("Genius: Picasso"), Daniel Bruhl ("The Alienist"), Darren Criss ("The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story"), Benedict Cumberbatch ("Patrick Melrose"), Hugh Grant ("A Very English Scandal").
Acesta este primul Glob de Aur câştigat de actorul Darren Criss.
Anul trecut, trofeul a revenit actorului Ewan McGregor, protagonist al miniseriei TV "Fargo".
Rachel Brosnahan - cea mai bună actriţă într-un serial de comedie-musical
Rachel Brosnahan a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial de comedie-musical, graţie interpretării sale din producţia TV "The Marvelous Mrs. Maisel".
La această categorie au concurat actriţele Kristen Bell ("The Good Place"), Candice Bergen ("Murphy Brown"), Alison Bree ("Glow"), Rachel Brosnahan ("The Marvelous Mrs. Maisel"), Debra Messing ("Will & Grace").
Acesta este cel de-al doilea Glob de Aur din cariera actriţei Rachel Brosnahan.
În 2018, premiul aferent acestei categorii a fost câştigat tot de Rachel Brosnahan, pentru rolul interpretat în primul sezon al serialului "The Marvelous Mrs. Maisel".
Mahershala Ali - cel mai bun actor în rol secundar
Actorul Mahershala Ali a primit Globul de Aur pentru cel mai bun actor în rol secundar cu filmul "Green Book".
El a concurat la această categorie împotriva actorilor Timothee Chalamet ('My Beautiful Boy'), Adam Driver ('BlacKkKlansman'), Richard E. Grant ('Can You Ever Forgive Me?') şi Sam Rockwell ('Vice').
Acesta este primul Glob de Aur pentru Mahershala Ali, care a mai fost nominalizat în 2018, tot pentru rol secundar, cu filmul "Moonlight", rol care i-a adus însă un Oscar.
Anul trecut acest premiu a fost câştigat de Sam Rockwell cu rolul din "Three Billboards Outside Ebbing, Missouri".
LISTA COMPLETĂ a câștigătorilor - Globurile de Aur 2019
CINEMATOGRAFIE:
Cel mai bun film-dramă: "Bohemian Rhapsody"
Cel mai bun film - comedie/musical: "Green Book"
Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron ("Roma")
Cel mai bun actor într-un film-dramă: Rami Malek ("Bohemian Rhapsody")
Cel mai bun actor într-un film - comedie/musical: Christian Bale ("Vice")
Cea mai bună actriţă într-un film - dramă: Glenn Close ("The Wife")
Cea mai bună actriţă într-un film - comedie/musical: Olivia Colman ("The Favourite")
Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Green Book")
Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King ("If Beale Street Could Talk")
Cel mai bun scenariu: "Green Book"
Cea mai bună coloană sonoră: Justin Hurwitz ("First Man")
Cel mai bun cântec original: Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando, Andrew Wyatt - single-ul "Shallow" din filmul "A Star Is Born")
Cel mai bun film străin: "Roma"
Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Spider-Man: Into the Spider-Verse"
Premiul onorific Cecil B. DeMille: Jeff Bridges
TELEVIZIUNE:
Cel mai bun serial-dramă: "The Americans"
Cel mai bun serial - comedie/musical: "The Kominsky Method"
Cel mai bun actor într-un serial-dramă: Richard Madden ("Bodyguard")
Cel mai bun actor într-un serial - comedie/musical: Michael Douglas ("The Kominsky Method")
Cea mai bună actriţă într-un serial-dramă: Sandra Oh ("Killing Eve")
Cea mai bună actriţă într-un serial-comedie/musical: Rachel Brosnahan ("The Marvelous Mrs. Maisel")
Cea mai bună miniserie/lungmetraj TV: "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story")
Cel mai bun actor într-o miniserie/lungmetraj TV: Darren Criss ("The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story")
Cea mai bună actriţă într-o miniserie/lungmetraj TV: Patricia Arquette ("Escape at Dannemora")
Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV: Ben Whishow ("A Very English Story")
Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial, miniserie sau lungmetraj TV: Patricia Clarkson ("Sharp Objects")
Premiul onorific Carol Burnett: Carol Burnett.
Care au fost cele mai vehiculate nume
Drama muzicală ''A Star Is Born" şi pelicula regizorului mexican Alfonso Cuarón , "Roma", sunt cotate cu cele mai mari şanse la premii.
Ceremonia Globurilor de Aur a fost și în acest an spectacolul care îi entuziasmează cel mai tare pe participanți. Unul dintre motive este și faptul că gazdele nu se zgârcesc când vine vorba de vinuri și șampanie.
Barry Jenkins, regizor: ”Este o groază de băutură. Îmi amintesc că anul trecut, după primele două-trei premii, am început să ne comandăm gin tonic și...nici nu mai știu ce am zis în discurs, când am primit trofeul pentru cea mai bună dramă, dar nici nu aș vrea să văd din nou momentul.."
Glenn Close, actriță: ”Mă gândesc la Globurile de Aur ca la o petrecere grozavă! Persoana pe care o vedeți pe covorul roșu nu mă reprezintă de fapt, însă este parte din ceea ce fac. Și acum promovez cu mândrie serialul ”The Wife” și pe toți cei care lucrează la el.”
Patrici Crackson, actriță: ”Cred că seara ar trebui să fie una de sărbătoare. Suntem cu toții oameni foarte norocoși, nu suferim de foame, nu trăim în zone de război. Hai să mergem acolo și să ne simțim de minune, este o seară extraordinară, toată lumea strălucește.”
Vedetele au strălucit pe covorul roșu, după ce anul trecut cele mai multe au purtat ținute negre, în semn de sprijin pentru mișcarea #MeToo.
”Cunoscătorii” s-au așteaptat ca, anul acesta, drama muzicală ”A Star is Born” să fie marea câștigătoare a serii.
Bradley Cooper, care este producător, regizor și protagonist al filmului, a câștigat zilele trecute premiul pentru Regizorul Anului la festivalul de film din Palm Springs. Și la Globurile de Aur este nominalizat pentru regie, dar și pentru cel mai bun actor principal.
Remi Malek i-a "suflat", însă, acest din urmă trofeu, cu partitura extrem de convingătoare din ”Bohemian Rhapsody”. Printre favoritele jurnaliștilor străini din ”Cetatea Filmului” s-a numărat și Emily Blunt, nominalizată de două ori pentru cea mai bună actriță în ”Marry Poppins Returns” și cea mai bună actrița în rol secundar, pentru ”A Quiet Place”.
Este de menționat că votul pentru nominalizările la Oscaruri începe luni, în dimineața de după Globurile de Aur. Iar filmul care va fi marele câștigător la Globurile de Aur 2019 va intra în cursă drept mare favorit.
Nominalizările pentru premiile Academiei Americane de film vor fi anunțate pe 22 ianuarie.
Sursa: Agerpres, CNN, Pro TV
Etichete: roma , actrita , actor , filme , Bradley Cooper , globurile de aur , lady gaga , a star is born
Dată publicare: 07-01-2019 07:35