Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Invitație la deconectare. OMS recomandă generației Z „silent walking”, mișcarea fără telefoane mobile sau căști

Your browser doesn't support HTML5 video.

Plimbările dese ne pot îmbunătăți sănătatea, dar ajută și la concentrare, memorie și atenție, potrivit recomandărilor făcute de Organizația Mondială a Sănătății.

Cei din generația Z - adică tinerii care au până în 24 de ani - nu se înghesuie însă să meargă pe jos, iar când fac asta sunt conectați la diverse dispozitive și nu la ce e în jur.

În acest context, la nivel internațional, pe rețelele de socializare începe să fie promovată tot mai puternic mișcarea fără telefoane mobile ori căști, așa-numita "silent walking".

Fată: "Am căștile în buzunar, tot timpul ies cu căștile, dacă nu sunt cu cineva, normal că stau cu căștile sau vorbesc la telefon".

Beneficiile unei plimbări

La polul opus, seniorii preferă să se bucure de natură, atunci când ies la plimbările zilnice în parc.

Citește și
utb
(P) GOLD pentru Cognition în cadrul Webstock 2023 pentru campania UTCB „Reconstruim Bucureștiul în Minecraft”

Specialiștii spun că plimbările în liniște aduc numeroase beneficii atât la nivel fizic, cât și psihic, iar acel timp ar trebui folosit strict pentru relaxare.

Lenke Iuhos, psiholog: „Un om care se plimbă foarte mult, fără a citi niște informații sau a asculta o piesă sau a discuta la telefon este mult mai relaxatplimbarea să fie făcută fără gadgeturi, ca organismul să se relaxeze total și memoria să nu se mai hrănească cu informații, doar cu informațiie perceptive”.

Studiile arată că 60% dintre persoane sunt distrase de alte activități în timp ce se plimbă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult