Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente pentru clonarea cardurilor în SUA, condamnat definitiv în România

Your browser doesn't support HTML5 video.

Unul dintre cei mai importanți furnizori de echipamente folosite pentru a clona carduri în SUA a fost condamnat definitiv în România. Suspectul nu va ajunge însă la închisoare.

Un an de închisoare este pedeapsa pe care instanțele din România au dat-o suspectului acuzat de operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. Este individul pe care procurorii DIICOT l-au prins că furniza, în urmă cu 3 ani, numeroase echipamente de clonare a cardurilor și o făcea cât se poate de dezinvolt, apelând la serviciile unei companii internaționale de curierat.

Ar fi făcut mai multe livrări vreme de câteva luni de zile, iar echipamentele ar fi fost folosite în California pentru clonarea cardurilor. Reamintesc faptul că, în urma unor operațiuni investigative făcute de autoritățile federale, dar și de autoritățile din Orange County, au fost arestate zeci de persoane, în special români, care au clonat carduri sociale și au produs pagube însemnate în defavoarea unor oameni care primeau ajutoare sociale.

Însă nu există deocamdată o certitudine că între aceste echipamente furnizate de români și această grupare ar exista o legătură directă, însă pare a fi o coincidență extrem de importantă, mai ales că autoritățile americane se plâng că în ultima vreme sunt foarte multe situații în care români stabiliți în California clonează astfel de carduri și produc pagube însemnate.

Iată însă că individul din București a ajuns să fie pus sub acuzare, iar în final a dat cărțile pe față și a ajuns la un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DIICOT, oferindu-le suficiente informații care să probeze această acuzație, pentru care ar fi riscat până la 3 ani de închisoare.

Citește și
Bărbat din Reghin suspectat de clonare de carduri în SUA, arestat. Cum acționa
Bărbat din Reghin suspectat de clonare de carduri în SUA, arestat. Cum acționa

Doar că, acceptând acuzațiile și furnizând informații importante, a primit această pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare. El nu va ajunge în spatele gratiilor, însă va trebui să presteze muncă în folosul comunității 60 de zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult