Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Membrii Hell's Angels prinşi în România se tem de extrădarea în SUA. Ar fi pus la cale asasinate şi trafic cu droguri şi arme

Your browser doesn't support HTML5 video.

Detenție pe viață. Asta riscă în Statele Unite un român și doi neozeelandezi capturați la București de procurorii DIICOT și de agenți federali americani.

Cei trei sunt acuzați că ar face parte dintr-o temută grupare de peste ocean, care ar fi pus la cale în România afaceri cu droguri, armament și chiar asasinate.

În replică, suspecții insistă că totul ar fi fost provocat de un agent antidrog american și spun că ar face orice să nu fie extrădați.

Cei doi neozeelandezi au fost capturați în noiembrie la București în urma unei operațiuni spectaculoase a DIICOT. Pe numele lor tocmai fuseseră emise mandate de arestare de un tribunal din Texas.

Membri ai clubului Hells Angels, motocicliștii ar fi pus la cale în România afaceri necurate, dar pe urmele lor se aflau inclusiv agenții antidrog americani.

Citește și
extradare
Poliţia face publice imagini de la extrădarea unuia dintre liderii unui cartel mexican al drogurilor

Procurorii susțin că plănuiau achiziția a 400 de kilograme de cocaină pentru Noua Zeelandă, dar și livrarea de arme de proveniență sârbă, inclusiv grenade, puști de asalt, dar și echipament de protecție balistică și mașini blindate.

Partener le-ar fi fost un român, cândva lider al Hells Angels din România, cu care - susțin acuzatorii americani - ar fi aranjat și trei asasinate. Acuzație pe care o respinge nu doar apărătorul lor, ci și una dintre cele trei presupuse ținte.

Alexandru Enache, avocatul suspecților: ”Au fost doar niște întâlniri cu un anumit domn, care s-a dovedit a fi agentul DEA din SUA. Și aceștia au răspuns la niște provocări. Pur și simplu au fost discuții la o beție”.

 

Presupusă victimă: ”Sunt niște copii teribiliști și au căzut într-o capcană a unui agent FBI”

 

Alexandru Cazan: ”Sunt niște copii teribiliști și au căzut într-o capcană a unui agent FBI care și-a creat un caz ca să își facă nume la el, în Texas, acolo. De câte ori se îmbătau și ce făceau, asta le propunea: ”hai să îl asasinăm pe Cazan!”.

Procurorii americani nu renunță însă la acuzații și vor ca cei trei suspecți să fie trimiși încătușați în Statele Unite pentru a fi judecați.

Nu este clar încă ce se va întâmpla și cu cele 12 motociclete Harley Davidson sechestrate de procurorii români odată cu arestarea celor trei suspecți.

Judecătorii români au decis deja definitiv că suspecții - cei doi neozeelandezi și cetățeanul român - să fie extrădați în SUA. Însă predarea efectivă este deocamdată amânată.

Pe rolul CEDO sunt proceduri prin care suspecții încearcă să împiedice, spunând că nu se vor bucura de un proces echitabil. Și asta pentru că doar pentru două dintre cele trei capete de acuzare riscă pedeapsa detenție pe viață.

 

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult