Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Judecătorul a îndreptat greșeala în decizia de condamnare la închisoare a lui Sorin Oprescu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Judecătoarea care a pronunțat decizia în dosarul Sorin Oprescu a calculat greșit pedeapsa. Condamnarea finală ar fi trebuit să fie 5 ani și 4 luni, nu 4 ani și 4 luni, cum apare în decizie.

Tribunalul București l-a găsit vinovat de luare de mită și abuz în serviciu și a dispus confiscarea a 25.000 de euro, bani pe care se presupune că i-ar fi primit șpagă. Sentința poate fi contestată la Curtea de Apel.

Judecătoarea Iozefina Pârvu a îndreptat, marți, această eroare, astfel că în documentele oficiale ale instanței de judecată apare corect pedeapsa primită de fostul primar general al Capitalei: 5 ani și 4 luni de închisoare.

Magistratul a decis că Sorin Oprescu este vinovat de 3 capete de acuzare, printre care luare de mită și abuz în serviciu, fapte pentru care a primit 3 pedepse: una de 4 ani, alta de 3 ani și încă una de 1 an.

În momentul în care s-a stabilit pedeapsa finală, judecătorul a anunțat că Oprescu va executa pedeapsa cea mai mare, de 4 ani, la care se adaugă un spor reprezentat de o treime din suma celorlalte. Atunci când a făcut calculul, Iozefina Pârvu a stabilit corect acea treime de 1 an și 4 luni, însă a avut o problemă de aritmetică în momentul în care a adunat toate pedepsele.

Citește și
barocamera floreasca
Rechizitoriu DNA. Studiile în străinătate ale nepoatei lui Oprescu, finanțate cu Barocamera de la Floreasca

Această eroare s-a datorat poate și faptului că, luni, Consiliul Superior al Magistraturii, a acceptat cererea de pensionare a judecătoarei începând cu data de 1 iunie, astfel că ea va trebui să motiveze această sentință înainte să se pensioneze. Fără această motivare nu se poate judeca apelul, pe care cu siguranță îl vor declara nu doar Sorin Oprescu, ci și procurorii DNA, care au cerut o pedeapsă mult mai mare și pentru mai multe fapte de corupție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult