Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fostul șef Oracle România a scăpat de închisoare, deși a recunoscut că a luat șpagă un milion de euro. Cum a fost posibil

Fostul șef al companiei Oracle România vreme de 15 ani, Sorin Mîndruțescu, scapă de condamnare, deși a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.  

Prin înțelegerea parafată la DNA, Mîndruțescu și-a asumat nu doar acuzațiile de luare de mită, ci și o pedeapsă de doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare.

Grație unei controversate decizii a CCR, Sorin Mîndruțescu a invocat prescripția, așa că Tribunalul București a respins înțelegerea.

A primit de la firme șpăgi de aproape un milion de euro pentru a le ajuta să câștige contracte cu statul

Mîndruțescu a fost acuzat că ani la rând ar fi primit șpăgi de aproape un milion de euro de la companii de IT din România ca să le ajute să câștige contracte cu statul, oferindu-le programe și licențe la prețuri avantajoase.

Sorin Mîndruțescu ar putea pierde însă sumele pe care le-ar fi primit cu titlul de mită, dar procurorii ar trebui să îi ceară asta judecătorului de cameră preliminară.

Citește și
ANAF
Foşti inspectori ANAF Alexandria, acuzați că au cerut șpagă pentru a aplica o amendă mai mică decât cea prevăzută de lege

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult