Modifica setarile cookie
Toate categoriile

DNA: un senator de Teleorman ar fi dat șpagă masoneriei ca să-și pună un protejat șef la CNI. Plecat din PNL, pentru Geoană

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ziua și scandalul de corupție la nivel înalt. Senatorul de Teleorman Eugen Pîrvulescu - până acum câteva zile liberal - a fost dus cu mandat la DNA.

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost pus vineri sub urmărire penală şi urmează să fie cercetat sub control judiciar într-un dosar în care este acuzat de instigare la cumpărare de influenţă.

Este suspect într-o investigație care vizează presupuse aranjamente de zeci de mii de euro pentru numiri la șefia Companiei Naționale de Investiții.

În scandal sunt implicați și membri ai Masoneriei Române. Procurorii anticorupție susțin că ar fi fost tocmite inclusiv avize de acces la secrete de stat.

Senatorul de Telorman Eugen Pîrvulescu este bănuit că, în urmă cu doi ani, ar fi încercat să îl ajute pe colegul său de filială PNL, Marin Țole, secretar de stat la vremea aceea în Ministerul Dezvoltării, să fie numit director general al Companiei Naționale de Investiții.

Citește și
Nelu Tataru
Câți bani ar fi primit Nelu Tătaru de la pacienți. Ar fi luat șpagă de la zeci de oameni ca să îi trateze

Parlamentarul Pârvulescu ar fi dat 150.000 de lei și 30.000 de euro, bani pretinși de doi intermediari care spuneau că au influență în rândul serviciilor secrete.

Cei doi presupuși traficanți de influență sunt controversați oameni de afaceri, membrii ai masoneriei. Ar fi acceptat jumătate din șpaga pretinsă pentru ca protejatul senatorului Pîrvulescu să primească un aviz ORNISS care îi oferea acces la secrete de stat.

Aranjamentele prin care senatorul Eugen Pîrvulescu ar fi încercat să pună o conducere docilă la CNI au fost extrem de discrete, vreme de doi ani. Asta până în primăvară. când parlamentarul i-ar fi declarat război protejatului său care nu i-a mai răspuns la comenzile politice.

Iar din acel moment, detaliile au fost devoalate la DNA și discuțiile dintre protagoniști au fost înregistrate minuțios. Iar transcrierile lor sunt probe în dosar.

Senatorul care dădea șpagă masonilor a demisionat din PNL pentru a trece de partea lui Mircea Geoană

Într-una din interceptări, senatorul Pîrvulescu este revoltat că ar fi investit zeci de mii de euro, dar cel pe care și-l dorea la șefia CNI nu a mai fost pus în funcție.

Discuții înregistrate

”Pîrvulescu Eugen: Da' de ce nu te duci peste ăia să îți dea banii înapoi? "Bă, dați-mi, ma banii înapoi!" Țole Marin: Păi, și... Să mă duc peste ei? Pîrvulescu: Da! "Bă, fraților, v-am dat un miliard jumate!" Țole: Naiba, au trecut... Pîrvulescu: Un an de zile de atunci! Țole: Da! Dă-ți seama, din 2022, 2024. Deci sunt cam doi ani de zile, știi tu!”.

Sursa: Ancheta DNA

Senatorul Eugen Pîrvulescu a demisionat din PNL la începutul săptămânii când a anunțat de la tribuna Camerei Deputaților că rămâne independent.

Într-un comunicat preluat de presa locală, Pîrvulescu a anunțat că îl susține pe Mircea Geoană în cursa pentru prezidențiale. Însă echipa de campanie a lui Geoană a negat acest lucru.

Pe lângă acest caz, în care este bănuit de instigare la cumpărare de influență, Pîrvulescu a mai fost protagonistul unui scandal de corupție.

Acum doi ani a fost trimis în judecată pentru că ar fi uzat de funcția lui de lider PNL în Teleorman pentru a ajuta câțiva candidați, inclusiv cu subiectele de concurs, să se angajeze la serviciul județean de ambulanță. Înalta Curte i-ar putea da sentința în acest dosar pâna la finalul anului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult