Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Raport îngrijorător: 39% dintre elevii români până în 15 ani se descurcă greu la citit

Your browser doesn't support HTML5 video.

România este pe cale să rateze toate ţintele pe care şi le-a impus în materie de educaţie şi formare, pentru 2020.

Cifrele publicate joi de Comisia Europeană arată că stăm în continuare prost la capitolul şcoală, sub multe alte ţări din Uniunea Europeană.

Copiii României renunţa la şcoală, nu ştiu să citească ori să calculeze, iar tot mai puţini tineri reuşesc să termine o facultate. Aceasta este realitatea reflectată în cei 7 indicatori făcuţi publici joi de Comisia Europeană. Potrivit datelor, 16,4% dintre tinerii care au între 18 şi 24 de ani renunţă la studii, în timp ce în Uniunea Europeană media abandonului şcolar este de 10,6%.

Şi la numărul celor cu studii superioare stăm prost, doar 25% faţă de 40, media europeană.

Extrem de grav este că aproape 39% dintre adolescenţii până-n 15 ani se descurcă greu la citit, la calcule simple şi au puţine cunoştinţe la capitolul ştiinţe. În timp ce în Uniunea Europeană media celor care se descurcă mai greu este de doar 19,7%.

Citește și
incendiu
Incendiu la o școală primară din Târgu Mureș. Focul ar fi pornit de la un grătar defect

Pe de altă parte nici cei care au între 25 şi 64 de ani nu mai investesc în formare profesională, nu fac cursuri de perfecţionare Doar 0,9% dintre aceştia îşi mai dau interesul în timp ce în uniunea europeană media este de 11,1%.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult