Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima reacție a învățătorului acuzat că a corectat greșit tema unui elev

Your browser doesn't support HTML5 video.

Scandalul creat de corectura făcută de un învățător pe caietul unui elev de clasa a doua din Iaşi continuă.

Cadrul didactic a trasmis un comunicat în care susţine că acuzaţiile care îi se aduc sunt neadevărate. Părinţii copilului au prezentat, în schimb, noi probe.

În dispută a intervenit şi sindicatul din învăţământ.

Ca să îşi susţină acuzaţiile, părinţii elevului de clasa a doua au arătat miercuri din nou caietul copilului în care învăţătorul a modificat cu roşu cuvântul patinoar - scris corect de fiul lor.

Tot ei au explicat ce sarcină avea de rezolvat băiatul.

Citește și
sora elev corectat gresit
Sora elevului corectat greșit s-a dus la învățător să îi ceară explicații. Ce a pățit

Ionel Târnoveski, tatăl elevului: „Avem cerinţe. Numărul 3: „Observă imaginile, formulează trei enunţuri .” Și putem vedea şi în manual. Dăm pagina şi aici e postarea mea, cu corectura domnului învăţător."

Şi învăţătorul acuzat şi-a prezentat punctul de vedere.

Spiridon Andrieş a transmis miercuri, printr-un comunicat de presă: „Elevii au primit ca sarcină de lucru copierea unui text scris pe tablă, intenționat greșit, cu erori de scriere, pe care să-l rescrie corectând greșelile sesizate, evidențiindu-le prin scrierea cu creionul. În notarea temei de acasă, am ținut cont de faptul că elevul nu a respectat cerințele enunțului și a scris, selectiv, doar câteva enunțuri care nu erau în totală concordanță cu textul scris la tablă.”

Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământul Preuniversitar Iaşi a preluat punctul de vedere al învăţătorului.

Miercuri, în schimb, şi-a nuanţat poziţia, pentru că părinţii susţin că explicaţia învăţătorului s-ar referi la un alt exerciţiu decât cel invocat de ei.

Laviniu Lăcustă, lider USLIP Iași: „Luăm în calcul o eroare umană. Vorbim de două enunţuri similare cu cerinţe diferite, probabil pe fondul oboselii."

Comunicatul de presă al învăţătorului a fost transmis de pe adresa de e-mail a şcolii unde predă cadrul didactic.

Gabriela Săndulescu, director Colegiul „Mihai Eminescu” Iași: „Nu este părea noastră despre caz, este doar a învăţătorului. Am trimis-o de pe adresa oficială pentru că scandalul luase amploare naţională şi toţi ştiau că bărbatul lucrează la şcoala noastră." O decizie în acest caz va fi luată după ce vor fi adunate toate caietele elevilor din clasă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult