Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cursuri de alimentație sănătoasă pentru copiii din clasele primare. Ce învață elevii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tentaţiile sunt tot mai multe în jurul nostru şi timpul pentru a mânca sănătos este tot mai scurt. Aşa se face că problemele de greutate apar de la vârste fragede.

Ca să le vină în ajutor celor mici, o şcoală dintr-un sat din Moldova a organizat lecţii de alimentaţie sănătoasă pentru copiii din clasele primare.

Pentru copiii din clasa I din comuna Miroslava, judeţul Iaşi, orele au început cu câteva minute de mişcare, la marginea băncilor. Apoi a continuat cu o adevărată lecţie despre nutriţie predată de studenţii Universităţii de Medicină din Iaşi.

Copiii au învăţat inclusiv să-şi prepare propriul suc, fără zahăr şi coloranţi.

Părinţii şi profesorii recunosc faptul că zilnic văd că cei mici au la pachet mâncare nesănătoasă.

Citește și
noul bacalaureat
Ministrul Educației propune introducerea a patru tipuri de Bacalaureat

Beatrice Iosub, director şcoală: "Mănâncă foarte multe chipsuri, snacksuri, tot felul de dulciuri care nu sunt sănătoase pentru ei. Acest curs le-a adus o foarte multă informaţie şi studenţii la medicină sunt foarte dedicaţi."

Din toamnă, simplă lecţie se va transforma într-un opţional pentru şcolile din mediul rural.

Oana Dumitrascu, studentă medicină: "Trebuie făcut pe înţelesul lor, să le fie explicat prin jocuri şi lucruri practice, să aplice acasă. Totul trebuie îmbrăcat ca o poveste."

Zeci de dascăli vor participă la un curs de nutriţie, iar din noul an şcolar vor putea să-i înveţe pe elevii lor cum să mănânce sănătos.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult