Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Am rămas uimită”. În capitala Marii Uniri e forfotă mare. Sunt în toi pregătirile pentru Ziua Națională a României

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pregătirile pentru Ziua Națională a României au început deja, la Alba Iulia. Orașul îmbracă haine de sărbătoare în așteptarea zecilor de mii de oaspeți.

Un drapel de peste 15 metri lungime a fost ridicat de salvamontiști pe turnul Catedralei Reîntregirii Neamului.

În capitala Marii Uniri e forfotă mare în aceste zile. Sunt în toi pregătirile pentru sărbătoarea de 1 decembrie. Luni, zece salvatori montani au acoperit fațada catedralei cu tricolorul românesc.

Tiberiu Krizbai, Serviciul Salvamont Salvaspeo Alba: „Este un steag înalt de 15 metri și pentru noi este o onoarea ca și serviciu, ca salvatori montani să arborăm steagul României. Prima dată ne montăm corzile pe care lucrăm după care, cu ajutorul colegilor și a scripeților, ridicăm drapelul sus”.

Doru Barna, Serviciul Salvamont Salvaspeo Alba: „Zece salvatori montani au partipat astăzi la acțiune cu materialele tehnice și tehnicile de lucru la înălțime. Am ridicat cu corzile noastre drapelul și l-am fixat pe catedrală”.

Citește și
1 dec
Pregătiri impresionante pentru 1 Decembrie în Alba Iulia. Peste 25.000 de turiști sunt așteptați în orașul Marii Uniri

Trecătorii s-au oprit ca să-i admire pe salvamontiști în acțiune.

Turistă: „Am rămas uimită de cei de la Salvamont cum erau cățărați pe acolo și eram curioasă cum vor ridica steagul pentru 1 Decembrie. Interesant”.

Localnică: „Am văzut mașina de Salvamont. Îi facem poze la un sas și la copilul meu, care e plecat în Germania, că au în ceput pregirile”.

25.000 de oameni sunt așteptați la Alba Iulia, peste zece zile, la celebrarea a 105 ani de la Marea Unire.

Tânăr: „E un eveniment frumos de 1 decembrie. Vin foarte mulți turiști la Alba Iulia. Tot timpul e orașul plin peste tot”.

Trei zile de muzică, parade militare, mâncare tradițională și focuri de artificii îi așteaptă pe cei care vor veni la Alba, de 1 decembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult