Un tânăr a murit după ce a mâncat o felie de pizza comandată printr-un serviciu de livrări. Ce s-a aflat la autopsie
Un bărbat care a murit după ce a mâncat o felie de pizza le-a spus paramedicilor că va muri înainte de a cădea în stare de inconștiență, potrivit unei anchete.
James Atkinson, în vârstă de 23 de ani, comandase pizza cu pui tikka masala, cartofi prăjiți și și alte preparate indiene de la un restaurant din Newcastle printr-un serviciu de livrări la domiciliu, relatează publicația The Sun.
Informaticianul, știa că suferă de o alergie la arahide, s-a informat online cu privire la ingredientele din comanda sa de mâncare, dar nu a găsit nimic îngrijorător. Însă, după ce a mâncat o felie de pizza și niște cartofi prăjiți de la restaurant James s-a simțit rău imediat. Polițiștii au aflat în timpul anchetei că în timp ce suna la ambulanță, colegul său căuta injecția cu epinefrină care ar fi pututu să-l salveze, dar nu a găsit-o
Când au sosit paramedicii, James le-a spus că va muri în timp ce „gâfâia încercând să respire".
Și-a pierdut apoi cunoștința și a fost dus de urgență la Royal Victoria Infirmary în jurul orei 20.40 pe 10 iulie 2020, arată documentele de la dosarul său medical, potrivit sursei citate.
Rezultatul autopsieiOdată ajuns acolo, s-a constatat că James avea un scor de comă Glasgow de trei, ceea ce înseamnă că avea o leziune cerebrală severă (din cauza lipsei de oxigen mai mult de câteva minute, n.r.).
Tânărul nu a putut fi salvat și a fost declarat mort 41 de minute mai târziu. La audierile din instanță, apropiații săi au spus că era foarte atent cu ce mânca din cauza alergiilor sale, nu consuma droguri și nici alcool, astfel că capacitatea sa de decizie nu ar fi fost afectată.
S-au găsit urme de nuci în stomacul său la necropsie, astfel că a fost stabilit drept cauza decesului șocul anafilactic, iar arahide și nuci s-au găsit și în probele din mâncarea comandată de la restaurant.
Iar medicul legist audiat în instanță a spus că el nu ar fi pututu să fie salvat 100% dacă i s-ar fi administrat la timp injecția, așa numitul EpiPen. „Chiar și cu utilizarea adecvată a unui EpiPen, nu există nicio garanție că o persoană va supraviețui, dar cu siguranță crește șansele" a spus legistul Jennifer Bolton.
Legistul a lămurit și cum reacționează personalul medical când pacientul spune „o să mor”:
„Din punct de vedere medical, acest lucru este luat foarte în serios. Toată lumea face în continuare tot ce poate pentru a împiedica acest lucru să fie cazul și, de fapt, pentru a-i dovedi că se înșală".
Părinții tânărului, Jill și Scott, au spus că „moartea subită a lui James a lăsat un gol insurmontabil în inimile noastre. Avea toată viața înainte, plină de planuri de viitor și vise care nu vor fi realizate. Am fost binecuvântați să îl avem 23 de ani. El este de neînlocuit.”