Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un motan fără auz, desemnat „prezicătorul oficial” al Campionatului Mondial de Fotbal 2018

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ahile, un motan care și-a pierdut auzul și care trăiește în Muzeul Ermitaj din Sankt Petersburg a fost desemnat „prezicătorul oficial” al câștigătorilor.

Anul trecut, motanul a fost desemnat să prezică rezultatele meciurilor din Cupa Federației, astfel că a prezis corect trei din patru câștigători, potrivit TASS, citat de Newsweek.

Potrivit secretarei de presă a pisicilor din Ermitaj, Maria Khalturen, felina a fost aleasă pentru că și-a demonstrat „abilitatea de a face alegeri, analize, cât și comportamentul ieșit din comun.”

 În 2017, Ahile a ales câștigătorii Cupei Confederațiilor, după ce i s-a pus mâncare în boluri cu steagurile diferitelor țări.

„Decizia a fost luată, documentele au fost semnate”, a spus spus Maria Khaltunen, reprezentanta muzeului.

Citește și
Gianluigi Buffon
Italia, eliminată de Suedia în barajul pentru Cupa Mondială din 2018

Astfel, Ahile va primi un „card de identitate”, devenind primul animal care a dobândit un astfel de document.

În secolul al XVIII-lea, împărăteasa Elizabeta a Rusiei a ordonat ca în Ermitaj să fie aduse pisici, ca să scape palatul de șoareci. De atunci, pisicile continuă să locuiască în muzeu, însă numărul lor este ținut sub control de secretara de presă și alte trei pesoane. În prezent, în muzeu trăiesc între 50 și 70. Ahile nu este singurul animal care poate prezice rezultatul jocurilor. De exemplu, în 2010, caracatița Paul a prezis că Spania va fi câștigătoare la Cupa Mondială din Africa de Sud.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult