Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un medic avertizează asupra greșelilor pe care le fac oamenii în timpul sărbătorilor. Sfatul său îi va surprinde pe mulți

Un medic a avertizat cu privire la o greșeală în privința somnului pe care mulți oameni o fac în timpul sărbătorilor.

Un medic avertizează împotriva dormitului în pat și a explicat de ce poate fi rău pentru noi. Dormitul ore în șir pare a fi ceea ce corpul nostru își dorește, dar expertul a dat de fapt un sfat total opus.

Vorbind cu Holland & Barrett, Dr. Neil Stanley a îndemnat oamenii să își respecte programul obișnuit de somn între Crăciun și Anul Nou.

El a avertizat cu privire la importanța „evitării culcării în timpul vacanței de Crăciun”.

„Studiile arată că începem să ne trezim cu aproximativ o oră și jumătate înainte de a ne da jos din pat. Dacă corpul și creierul nostru știu când ne vom trezi, ele ne pot pregăti să ne ridicăm și să pornim la drum. Deci, deși ar putea părea tentant sau chiar necesar să ne întindem și să recuperăm somnul pierdut, este de fapt contraproductiv”, a spus medicul, potrivit UNILAD.

Citește și
1
Ce investigații pot să fac să aflu că plămânii mei sunt bine

Medicul a precizat că dacă rămâneți consecvenți cu ora de trezire ar trebui să vă simțiți mai energici și vă va ajuta să vă reglați ritmul circadian în timpul sărbătorilor.

Ritmurile noastre circadiene sunt responsabile pentru o serie de funcții vitale, inclusiv temperatura corpului, metabolismul, digestia, foamea și altele.

Ele formează, de asemenea, amintiri pe termen lung în timpul somnului nostru și momentul în care anumiți hormoni sunt eliberați în creier.

„Un ritm circadian neregulat poate avea un efect negativ asupra capacității unei persoane de a dormi și de a funcționa corespunzător și poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv tulburări de dispoziție precum depresia, anxietatea, tulburarea bipolară și tulburarea afectivă sezonieră”, arată Cercetările efectuate de Harvard Health.

Atunci când ritmul circadian nu este sincronizat, acest lucru afectează abilitățile noastre de a face față emoțiilor, cum ar fi asertivitatea sau raționalizarea, și ne face mai predispuși să suferim de afecțiuni psihice.

Harvard Health a îndemnat oamenii să seteze o alarmă la aceeași oră în fiecare zi și „să evite timpul petrecut pe ecran și luminile puternice cu cel puțin 60 până la 90 de minute înainte de culcare”.

În timp ce mulți dintre noi cad victime somnului excesiv de sărbători, revenirea la rutină devine de 10 ori mai dificilă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult