Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un ”Dorel” a lăsat o parte din județul Vrancea fără apă după ce a spart cu excavatorul magistrala de apă abia pusă

Your browser doesn't support HTML5 video.

15 localități din Vrancea au rămas fără apă potabilă după ce un muncitor care lucrează la construcția autostrăzii A7 a spart magistrala.  

Avaria s-a produs dimineață, când muncitorul a lovit cu excavatorul conducta de apă care alimentează sud-estul județului Vrancea. Magistrala avariată face parte din rețeaua de utilități care a fost mutată de curând pentru a nu împiedica construcția autostrăzii în zona Focșani.

Muncitorul ar fi trebuit să decoperteze terenul pentru construcția unei bretele de legătură cu un drum județean și, fără să își dea seama, a înțepat magistrala cu brațul utilajului pe care îl manevra. Apa a țâșnit cu putere, așa că alimentarea localităților din zonă a fost întreruptă de îndată.

Flaviu Șerbu, purtător de cuvânt CUP Focșani: ”Intervenția este dificilă deoarece este o conductă care intră într-un masiv de ancoraj, adică magistrala a schimbat direcția aici, este proaspăt pusă, magistrala trebuie acum înlocuită”.

24.000 de locuințe din 15 comune au fost afectate de greșeala făcută de muncitorul neatent.

Citește și
metrou nou
Primul nou tren de metrou pentru magistrala 5 a ajuns la București. Are 6 vagoane și o capacitate de 1.200 de pasageri

Localnică: ”Am rămas fără apă și nouă ne trebuie pentru că mâine e sărbătoare, trebuie să facem baie, trebuie să folosim și la baie. Avem nevoie de apă că avem tot ce ne trebuie acolo, apă caldă, apă rece”.

Localnic: ”Am ieșit afară să dau apă la animale, am văzut că nu curge, am pornit sursa proprie, am alimentat, am dat apă la animale, mi-am văzut de treaba mea, am plecat la câmp, mi-am făcut treaba, am venit înapoi, am văzut că nu funcționează și iar am dat drumul la sursa proprie”.

Localnic: ”Ne-a dat mesaj chiar la 9 dimineața că în prezent este întreruptă alimentarea ca urmare a unei avarii provocată de o terță persoană”.

Acesta este al doilea incident major produs în timpul lucrărilor pe Autrostrada Moldovei. În toamna anului trecut, magistrala de gaz de la Călimănești a explodat după ce un utilaj a executat lucrări în zonă. Patru persoane au murit atunci carbonizate.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult