Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Târg de vechituri și muzică în surdină în cartierul Cotroceni, în acest weekend. „E o ocazie să aducem lume în cartier”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În București, dacă luați la pas cartierul Cotroceni în acest weekend, vă puteți bucura nu doar de curțile înverzite și de casele pline de iederă, ci și de târguri de vechituri și muzică în surdină.

Are loc evenimentul „Bazar de Cotroceni”. Puteți admira și cumpăra antichități sau obiecte lucrate manual.

La pas prin Cotroceni, undeva pe strada Costache Negri numărul 10, vă așteaptă două surori care au simţit gustul afacerilor.

Natalia Hosu, fetiţă: „Acesta este standul nostru. Vindem hăinuțe de copilași mai micuți, jucării și o mică rochiță pentru domnișoare. Facem și poze gratuite, desigur”.

În aceeași curte, au încăput și bucăți de istorie... pe roți. O Varșava din 1965 și o motocicletă Nipru din 1971. Funcționează, iar orice oaspete poate face o plimbare cu ele.

Vlad Ionescu, proprietar de autovehicule de epocă: „Le mai folosesc, sigur că da. Sunt în perfectă stare. Cursa constă într-un tur al cartierului, pentru că acest eveniment este al cartierului Cotroceni”.

Citește și
targ medieval
Târg medieval pe străzile din Craiova. Peste 100 de cavaleri, domnițe şi războinici au dat culoare orașului

Mai jos, pe stradă, într-o curte plină de trandafiri, un tânăr de 22 de ani și-a scos la vânzare toate obiectele făcute din piese de lego, iar mama lui și-a expus bijuteriile.

Cornelius Motronea: „Capor, maşinuţă...” Reporter: „Cât timp ţi-a luat să le faci?” Cornelius Motronea: „Două luni”.

Dacă ați obosit, puteţi lua o gustare. Unul dintre cei mai mari colecționari de bibelouri le oferă trecătorilor ceva d-ale gurii, doar pentru voie bună.

Olaru Grigore, domn din Basarabia: „Slănina e făcută de mine, e afumată aici, în curte, într-un butoi creat din cărămidă. Ceapă românească, brânză de oaie, țuică de prune și vin de țară”.

Iar fetița lui, Sașa, a lucrat zi de zi la cercei și coliere.

Sașa: „Vreau să le vând, pentru că strâng de mult timp bani. Vreau să dau bani și pentru pisicuțe și câini de la adăpost”.

Haine, bijuterii, bibelouri, tablouri, chiar și viniluri găsiţi la tot pasul în cartier.

Dinu Drog, organizator de eveniment: „E o ocazie să aducem lume în cartier, să se plimbe, să descopere lumea cartierul. Implicare civică și, cumva, fiecare membru al comunității simte că pune umărul la succesul evenimentului”.

La Bazar în Cotroceni puteți merge până mâine seară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult