Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Tabere urbane de o zi pentru copii. Ce costuri sunt și de ce activități au parte micuții

Your browser doesn't support HTML5 video.

A început vacanța mare, iar părinții pot alege tabere în care să îi ducă pe copii dimineața și să-i ia seara. Cei mici sunt implicați în activități zilnice și au o masă principală și gustări.

Foarte căutate sunt cursurile de pictură, actorie, robotică sau taberele din fermele de lângă orașe. Tarifele ajung și la 200 de lei pe zi.

Într-o fermă de lângă Baia Mare, copiii pot petrece o zi întreagă printre animale. Primesc o masă și două gustări sănătoase și se pot juca liberi la fel ca în curtea bunicilor.

Preturile ajung la 150 de lei pe zi, iar părinții îi știu în siguranță, cât timp ei sunt la serviciu.

Alexandru Barabaș, organizator: „Ne-am gândit să organizăm tabere de zi pentru copii, în mediul urban, unde am creat o micro-fermă. Pe durata a 8 ore organizăm aceste tabere”.

Citește și
război gaza
10 membri ai familiei lui Ismail Haniyeh, liderul Hamas, au fost ucişi într-un atac israelian. Printre ei se află și sora sa

În altă tabară urbană din Constanța se organizează zilnic drumeții, vizite la cetăți, cursuri de fotografie, chitară și ateliere de lucru manual. Un modul de o săptămână costă 700 lei în care sunt incluse și mesele.

Sunt și părinți care aleg ateliere de robotică. Aici, prețurile ajung la aproape 200 de lei pe zi și este inclusă o masă caldă.

Laura Gligor, coordonator centru: „Majoritatea părinților optează pentru un program prelungit pentru că sunt la muncă și nu ar avea cine să se ocupe de copilași în mijlocul zilei”.

Ioana Radu, psiholog: „Este foarte valoros pentru a învăța lucruri noi, pentru a te conecta cu ceilalți, pentru a explora un mediu nou. Copiii din ziua de astăzi sunt foarte obișnuiți să fie foarte stimulați. Iar a întrerupe acestea activități poate fi plictisitor pentru ei”.

Tot psihologii spun că cei mici nu trebuie suprasolicitați cu un program foarte încărcat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult