Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Forfotă mare în târguri. Mii de oameni au venit la Iași pentru produse locale, iar în Bistrița vedete au fost legumele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Toamna se dă în spectacol nu doar cu nuanţe de galben, portocaliu şi arămiu, ci şi cu o sumedenie de arome îmbietoare.  

În târgurile de sezon, e forfotă mare în această perioadă. Pe de o parte, producătorii locali pun pe tarabe tot ce au mai gustos - de la fructe şi legume proaspete până la gemuri, zacuscă şi afumătură.

De cealaltă parte, vizitatorii îşi fac provizii serioase pentru iarnă.

Mere, prune, ciorchini aurii de struguri, vinete, gogoşari, porumb, varză - de toate au găsit cei care au ajuns la târgul de fructe şi legume organizat în Bistrița-Năsăud. Oamenii au plecat cu pungile pline.

Clientă: ”Zarzavaturi pentru zacuscă, e vremea de făcut zacuscă. Ardei, roșii, vinete, ceapă, de toate”.

Citește și
petre daea cumparand ceapa
Cât a costat ceapa la un târg dedicat legumei. Petre Daea: „Aici e artă, dom'le”

Cei din spatele standurilor şi-au lăudat mândri marfa.

Comerciant: „Mere de la stațiunea pomicolă, auriu de Bistrița, geneors, aura, bistrițean”.

Comercianţii au venit pregătiţi şi cu oferte pentru cei care au un program mai încărcat.

Comerciant: „Sunt oameni care au serviciuri și nu au timp să pună murături, noi numai asta facem, mergem în grădină și îi așteptăm cu drag, să cumpere și produse ca să își facă și produs finit”.

Preţul unui borcan cu murături a variat între 20 şi 80 de lei, în funcţie de mărime şi reţeta.

Producători locali din Moldova, în Parcul Expoziției din Iași

A fost agitaţie şi în Parcul Expoziţiei din Iaşi, unde, în weekend, s-au reunit producători locali din toată regiunea Moldovei.

Aici, la mare căutare au fost produsele pe bază de miere şi cătină.

N-au rămas însă în anonimat nici zacusca, păstrăvul afumat sau carnaţii din pește.

Sebastian Brumă, organizator: „Pot să se bucure de gustul copilăriei, să redescopere acele produse pe care le făceau părinţii noştri acasă, zacusca sau toba”.

Cei care au dorit au putut face şi degustări de vin sau de must! Şi n-a fost neglijat nici stand-ul de paşte bio.

Preferate de copii au fost şi atelierele de creaţie, unde cei mici au contribuit la realizarea unui tablou. Lucrarea va fi scoasă la licitaţie, iar banii strânşi vot fi donaţi pentru a ajuta copii nevoiaşi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult