Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Suma imensă obținută de o britanică acuzată de fraudă la scară „industrială”. Cum acționa

O femeie din Marea Britanie este acuzată de fraudă la scară „industrială”, și asta deoarece prin schema ei de retururi fictive a reușit să obțină aproximativ 500.000 de lire de la aproape 1.000 de comercianți.

Narinder Kaur, cunoscută și sub numele de Nina Tiara, a păcălit mai mult de 1.000 de comercianți să îi plătească sume mari de bani pentru produse pe care nu le-a cumpărat, dar le-a returnat, notează Metro.uk.

Femeia, în vârstă de 51 de ani, și-a făcut o „carieră” cu normă întreagă din a călători prin Marea Britanie, a fura articole din magazinele de lux și a solicita în mod necinstit rambursări pentru acele articole, uneori în mai multe rânduri.

Ea a fost condamnată pentru 26 de acuzații, inclusiv fraudă, deținere și transfer de bunuri infracționale și pervertirea cursului justiției, în urma unui proces de patru luni la Gloucester Crown Court.

Pe lângă frauda și infracțiunile financiare, britanica este acuzată și că a prezentat documente false pentru a evita să fie condamnată pentru exces de viteză și pentru a-și relaxa condițiile de eliberare pe cauțiune. Pronunțând sentința în absența ei, judecătorul Ian Lawrie KC a calificat-o drept o „persoană complet necinstită”, în timp ce i-a dat o pedeapsă de 10 ani de închisoare.

Citește și
Ulei de măline
Motivul pentru care „aurul lichid” este falsificat. Uniunea Europeană anunță un număr record de cazuri

În timpul a două percheziții efectuate de poliție la domiciliul acesteia, au fost găsite ascunse aproximativ 150.000 de lire sterline în numerar, precum și bunuri furate. Kaur a fost văzută pe camerele de supraveghere intrând în magazine, luând articole de pe rafturi și ducându-le la casele de marcat ca și cum ar fi fost cumpărate anterior.

„Este, fără îndoială, cea mai necinstită persoană cu care am avut de-a face în 40 de ani de activitate polițienească”, a declarat Steve Tristram, anchetator al West Mercia Police.

Cum acționa femeia?

În timpul procesului, acuzarea a demonstrat că Kaur a fraudat comercianții cu amănuntul de peste o mie de ori între iulie 2015 și februarie 2019. Între iulie 2015 și septembrie 2019, ea a primit 60 787,09 lire sterline sub formă de rambursări de la un magazin, deși a cheltuit doar 5 172,73 lire sterline cu retailerul în aceeași perioadă.

De asemenea, ea a primit 42 853,65 lire sterline sub formă de rambursări de la o altă firmă, deși a cheltuit doar 3 681,33 lire sterline într-o perioadă de patru ani, și a primit 33 131,61 lire sterline sub formă de rambursări de la un alt magazin, deși a cheltuit doar 5 290,36 lire sterline între august 2015 și decembrie 2018.

De asemenea, aceasta a încercat să obțină de la autoritățile din Wiltshire 7.400 de lire sterline prin efectuarea de plăți folosind carduri de credit furate și apoi contactând consiliul pentru o rambursare, susținând că a efectuat din greșeală o plată cu prea multe zerouri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult